BIST 10.356
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.464,23
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Her kim olursa olsun millet cezasını kesecek!

AK Parti Merkez Karar Yönetim Üyesi Bülent Gedikli, yaklaşam cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında açıklamalarda bulundu.

Abone ol

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Bülent Gedikli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından da Türkiye'de siyasi istikrarın devam edeceğini söyledi ve ekledi:

"Aksini söyleyen ya da aksi için çalışan siyasetçi, bürokrat, işadamı... Her kim olursa olsun millet cezasını kesecektir ve tarih bunları affetmeyecektir."

Gedikli, yaptığı açıklamada, ekonominin siyasetten bağımsız olamayacağını, siyasi istikrarın da ekonomiyi olumlu yönde etkilediğini söyledi.

Son 3 yılda Suriye'deki iç savaşla başlayan süreç ve ardından Irak'taki gelişmelerin, bölgenin tansiyonunu artırdığını ifade eden Gedikli, "İşte böyle bir dönemde siyasi istikrarın önemi daha da artıyor. Sakin denizde gemiyi herkes yönetir. İş tsunamilerde yönetebilmekte. Sular dalgalıyken dümende bir kişinin olması lazım" diye konuştu.

Bülent Gedikli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasından kısa süre önce başlayan dalgalanmaların sadece komşu ülkelerdeki krizlerle ilgili olmadığını bildirdi. Bunun, artan milli gelir ve ihracat gibi rakamlarla ve 2023 hedefleriyle de doğrudan bağlantılı olduğunun altını çizen Gedikli, bazılarının, Türkiye'nin kendi istikametini çizen bir ülke haline gelmesinden rahatsız olduğunu ifade etti.

Türkiye'deki bazı kurumların tavrını da eleştiren Gedikli, "Kurumlarımızın şüphesiz kendi gelenekleri, sistemleri var ancak bürokrasi, siyasetten daha çok bu ülkenin geleceği için çalıştığını iddia edecekse, Türkiye gemisi dev dalgaların arasından geçerken tek yürek, tek ses olması gerektiğini de bilmeli" diye konuştu.

PARALEL YAPILANMAYA HİZMET EDENLER

Türkiye'nin 17 Aralık 2013 tarihinden bu yana başka bir yöne çekilmek istendiğini belirten Gedikli, şöyle devam etti:

"17 Aralık'tan bu yana Türkiye'nin yaşadığı derin operasyonla ayyuka çıkan ve kökü tüm kurumlara uzanmış paralel yapılanmanın temizlenmesi, sirayet ettiği, ele geçirdiği tüm kurumlar ve kişilerin tespiti aşaması henüz tamamlanmadı. AK Parti'nin içinde yan yana yürüdüğümüz kişilerin arasında bile paralel yapılanmaya hizmet edenlerin olması, büyük Türkiye, büyük hedefler, gelişmiş ekonomi ve milli irade düsturundan çok uzak yerlere, misyonlara hizmet edenleri tespit edişimiz, bizim için ayrı bir travma oldu. Böylesi bir ihanet sürecini yaşarken, Türkiye'nin seçimlerini zamanında ve sağlıklı bir şekilde yapmasını sağladık. Bölgemizde yaşanan tüm olumsuz gelişmelerin ülkemizi gerek ekonomik gerekse toplumsal olarak olumsuz etkilememesinin nedeni de yine siyasi istikrardır."

Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından da siyasi istikrarın devam edeceğini dile getiren Gedikli, "Aksini söyleyen ya da aksi için çalışan siyasetçi, bürokrat, işadamı... Her kim olursa olsun millet cezasını kesecektir ve tarih bunları affetmeyecektir. Çünkü kişi değil dava, şahıs değil Türkiye çıkarı için 12 yıldır azgın nice dalga ile boğuştuk. Milli iradeye, büyük ve yeni Türkiye'ye kurulan tuzakları bozmaya yine devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.