BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,78
ALTIN 2.432,68
HABER /  GÜNCEL

Hepsi birer ikişer istifasını açıkladı

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar milletvekili olmak için görevinden istifa etti...

Abone ol

Kamuoyunun çok yakından tanıdığı ünlü isimler görevlerinden isitifa ediyor. Silivri Cezaevi'nde yatan Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı aday adaylığı için İçişleri Bakanlığı'na istifasını verdi.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Osman Kaçmaz ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etti. ATO Başkanı Sinan Aygün ise CHP'den aday adayı olacak. Kaçmaz, açıklama ve kararlarıyla gündemden düşmezken, Cihaner hakkında açılan davayla Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

MHP'DEN ADAY ADAYI

Kaçmaz AA'ya yaptığı açıklamada, tüm yaşananlardan sonra tarafsız ve bağımsız bir yargıç olarak görev yapma imkanının kalmadığını ifade ederek, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı ve Sincan Adalet Komisyonu Başkanlığı görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Kaçmaz "Tam bağımsız bir yargı ve hukuk devleti için bu aşamadan sonra siyaset arenasında mücadele etmek dışında bir seçim kalmadığından genel başkan ve teşkilat uygun gördüğü takdirde, Milliyetçi Hareket Partisi'nden milletvekili seçimlerine katılarak, mücadeleye devam etme kararı almış bulunuyorum" dedi.

ERDOĞAN VE GÜL HAKKINDAKİ KARARLARI

Kaçmaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'kayıp trilyon' davasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında kovuşturma yapılmaması kararını iptal etmişti.. Sincan 1. Ağır Ceza daha önce de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında 'Sayın Öcalan' sözüne verilen takipsizlik kararının kaldırılmasına karar vermesiyle dikkat çekmişti.

ODASINA JAMMER CİHAZI KOYDURMUŞTU

Gül ve Erdoğan hakkındaki kararları nedeniyle gündeme gelen hakim Kaçmaz, yasa dışı dinlendiğini ve bu delillerle kendisinin suçlanmaya çalışıldığını öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Kaçmaz odasına Başbakan, Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı gibi insanların korunmasında kullanılan jammer cihazı koydurtmuştu.

12 Haziran'da yapılacak olan milletvekilliği seçimlerine az bir zaman kala milletvekili aday adayı olmak isteyen ve yasa gereği görevlerinden ayrılmak zorunluluğu bulunan kamu görevlilerin sayısında artış yaşanıyor.

ERGENEKON'A ADI KARIŞMIŞTI

Erzincan Başsavcısı iken Ergenekon soruşturmasına adı karışan İlhan Cihaner, Adana Cumhuriyet Savcılığı görevinden milletvekili olmak için istifa etti. Cihaner'in henüz hangi partiden aday olacağı belli olmadı.

Cihaner, Erzincan Başsavcısı iken Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde "Ergenekon terör örgütüne üye olmak" ile "görevi kötüye kullanmak", "evrakta sahtecilik" ve "imar kirliliğine neden olmak" iddialarıyla yargılandı.

Bu nedenle Sincan'daki Yenikent F tipi Ankara Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu kaldı. Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde görülen davasının ardından ise tahliye edildi.
Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreteri Volkan Bozkır, AK Parti'den milletvekili aday adayı...

HANEFİ AVCI, KAMUDAKİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

Devrimci Karargah Örgütü davası kapsamında tutuklu bulunan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın, milletvekili aday adaylığı için kamudaki görevinden istifa ettiği bildirildi.

Avcı'nın avukatı Fidel Okan, müvekkilinin kamudaki görevinden istifa ettiğini, istifa dilekçesini İçişleri Bakanlığına müvekkili adına kendisinin verdiğini belirtti.

Avcı'nın, 12 Haziran 2011'deki genel seçimler için milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunacağını bildiren Okan, ancak milletvekili aday adaylığının bir partiden olup olmayacağı ve hangi seçim bölgesinden olacağına ilişkin bilgi vermedi.

ATO BAŞKANI SİNAN AYGÜN

Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün de seçimde milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti. Aygün'ün CHP'den aday olacağı öğrenildi. Aygün de Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan isimler arasında yer alıyor.

Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, 1997'den bu yana yürüttüğü Ankara Ticaret Odası Başkanlığı görevinden ve 2005 yılından bu yana sürdürdüğü TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

ABGS GENEL SEKRETERİ DE AK PARTİ'DEN ADAY


Avrupa Birliği Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan Bozkır, 12 Haziranda yapılacak genel seçimde milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Büyükelçi Bozkır, 38 yıl 6 ay süreyle görev yaptığı devlet hizmetinden ayrılmanın "kendisi için kolay verilmiş bir karar olmadığını" belirtti.

Bozkır, "Ancak, ülkemizin bütün dünyada birçok açıdan gerçekten gıpta ile izlendiği bir dönemde, bu noktaya gelinmesinin gerçek mimarı olan Sayın Başbakanımızın teveccühüne mazhar olmaktan ve böylesine önemli, sorumluluk ve özveri isteyen bir görevi üstlenebilecek olmaktan dolayı gurur ve heyecan duyuyorum" diye konuştu.

Büyükelçi Bozkır, "Türkiye'yi önümüzdeki yıllarda bugünkü iftihar edilecek düzeyinin de ilerisine taşıma hedefine ulaşılmasına, dış politika konusundaki deneyimimle TBMM çatısı altında hizmet etmek benim için bir onur olacaktır" dedi.

ERDOĞAN BAYRAKTAR DA İSTİFA ETTİ

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. TOKİ'de başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Bayraktar Başbakan Erdoğan'ın en sevdiği bürokratların başında geliyordu.

BAYRAKTAR'DAN İLGİNÇ AÇIKLAMA

Bayraktar, seçimde aday olacağı bölgenin henüz belli olmadığını belirtirken, ''Yeni dönemde eğer seçilirsem, biraz da emekli gibi yaşayıp, torunlarıma vakit ayırmak istiyorum. Seçilemezsem de TOKİ'ye geri dönerim. Çünkü yapılacak çok iş var'' diye konuştu.

DİSK BAŞKANI SÜLEYMAN ÇELEBİ: SEÇİLMEZSEN GERİ DÖNMEM

DİSK Gelen Başkanı Süleyman Çelebi, CHP'den milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrıldığını açıkladı. Çelebi uygun görülmesi halinde oturduğu Beylikdüzü'nden aday olmak istediğini kaydetti.

PROF. DR. NACİ BOSTANCI İSTİFA ETTİ


Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Bostancı, AK Parti'den milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti. İnternethaber.com'a konuşan Bostancı, üniversitedeki görevinden bugün itibariyle istifa ettiğini ve başvurusunu yapacağını söyledi.

Yüksek lisansını ve doktarasını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstütüsü'nde sosyal değişme kuramları üstüne verdiği tezler ile tamamlayan Bostancı, Zaman gazetesinde haftalık makaleler yazmaktadır. Bostancı ayrıca ANAP eski Genel başkanlarından Mesut Yılmaz'ın danışmanlığını da yapmıştı. 

YARIN SAAT 17.00'YE KADAR SÜRE

Yüksek Seçim Kurulu, aday olacak kamu görevlilerinin yarın saat 17.00'ye kadar emeklilik veya istifa dilekçelerini kurumlarına vermeleri gerektiği yönünde karar almıştı.

KİMLER İSTİFA ETTİ?

YSK'nın kararı doğrultusunda milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak üzere kurumlarına istifa veya emeklilik dilekçesi veren kamu görevlileri şöyle:

Kamu Güvenliği Müşteşarı Muammer Güler,
Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal,
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Vekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya,
Orman Genel Müdürü Osman Kahveci,
Başbakanlık Halkla İlişkiler Müşaviri Ahmet Şükrü Kılıç
Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yücesoy,
Ankara Emniyet Müdürlüğünde Şube Müdürü Alparslan Gürgenç,
Disk Genel Başkanı Süleyman Çelebi,
Sağlık Bakanlığı İletişim Koordinatörü/Daire Başkanı Osman Güzelgöz,
Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Şanal Tosun,
Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunda Personel Daire Başkanı Dr. İdris Karakuş, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız,
TBMM Personel ve Muhasebe Dairesi Başkanı Fatih Uğurlu,
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay
TBMM Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Nedim Küçüker,
Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürü Mustafa Sever,
DTM Müsteşarlık Müşaviri Selahattin Armağan Vurdu,
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Tombul,
Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürü Ömer Ulu,
EGO Genel Müdür Yardımcı Cenap Aşçı,
Ankara Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Nazlı Ergül,
Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan,
Ankara İl Tarım Müdürü Ruknettin Ceyhun,
Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol,
Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İzzet Korkmaz,
Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd Doç. Dr. Halil Özcan,
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülay Bakır, Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhemşiresi Ayşe Keskin,
Amasya Çevre ve Orman İl Müdürü Yaşar Kayataş.
Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün
Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı