BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,09
ALTIN 2.325,61
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Hemingway’in 10 yaşındayken yazdığı ilk öyküsü ortaya çıktı

Usta yazar Ernest Hemingway’in henüz 10 yaşındayken yazdığı ilk öyküsü ortaya çıktı. İsimsiz olan öykü 14 defter sayfası uzunluğunda.

Abone ol

Usta yazar Ernest Hemingway’in henüz 10 yaşındayken yazdığı ilk öyküsü ortaya çıktı. İsimsiz olan öykü 14 defter sayfası uzunluğunda.

ABD’li yazar Ernest Hemingway’in 10 yaşındayken yazdığı ve yazar-tarihçi Brewster Chamberlin tarafından muhafaza edilen ilk öykü ortaya çıktı.

​ABD’de geçtiğimiz günlerde etkisini gösteren ve bölgeyi altüst eden Irma Kasırgası, Key West kentinde de pek çok evin zarar görmesine neden oldu. Metnin bulunduğu ev de kasırgadan oldukça zarar gördü ama neyse ki öykünün bulunduğu defter sağlam kalmayı başardı.

The New York Times’ın haberine göre Ernest Hemingway’in 8 Eylül 1909’da kaleme aldığı isimsiz öykü, 14 defter sayfası uzunluğunda.

Hemingway, bu ilk kısa öyküsünde İrlanda’da bulunan Ross Kalesi’ni tekrar inşa etmek için geri dönen ve bir gece ziyafeti veren ‘ölü bir erkeği’ anlatıyor.

Chamberlin önceleri bu öyküyü bir gezi yazısı sanmış ancak yazarın o tarihlerde bir geziye çıkmadığını farkedince bunun bir öykü olduğu anlamış.

Brewster Chamberlin bunu farkettiğinde yaşadığı duyguları şu sözlerle anlatıyor: Aman Tanrım, bu önemli bir şey, dedim kendi kendime. Bu Hemingway’in kurguya doğru attığı ilk adım.

abd