BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.309,79
HABER /  GÜNCEL

Hem sağlığı için yürüyor hem de sokak hayvanlarına bakıyor

ÇORUM'da, sağlık sorunları nedeniyle kilo vermek için 2,5 yıldır yürüyüş yapan Yüksel Kocaşer, güzergahında yaşayan sokak hayvanlarını besliyor.

Abone ol

Çorum'da Bahçelievler Mahallesi'nde yalnız yaşayan 51 yaşındaki Yüksel Kocaşer, yaklaşık 2,5 yıl önce kanser nedeniyle kemoterapi görmeye başladı. Kilo vermesi için doktor tavsiyesiyle yürüyüş de yapan Kocaşer, yürüyüş güzergahında gördüğü sokak hayvanlarının su ve yiyecek bulmakta güçlük çektiğini fark etti.

Bunun üzerine evindeki ekmek ve yemek artıkları ile bidonlara doldurduğu suyu cadde ve sokaklarda muhtelif bölgelere bırakan Kocaşer, sokak hayvanlarının sayısının çok olduğunu görünce yiyecekleri artırmaya karar verdi.

Yaklaşık bin 400 liralık emekli maaşının 500 lirasıyla kedi ve köpekler için mamanın yanı sıra ciğer ve tavuk eti satın alan Kocaşer, bölgedeki esnaftan da sokak hayvanlarının beslenmesi için destek istedi.

Komşusu Nur Bıdık'tan da yardım alan Kocaşer, 2,5 yıldır evinde beslediği 8 kedinin yanı sıra sokaktaki 100'e yakın kedi ve köpeğin gönüllü bakıcılığını yapıyor.

Kocaşer, yaptığı açıklamada, rahatsızlığından önce de evinin etrafındaki sokak hayvanlarına zaman zaman yiyecek verdiğini ancak gönüllü olduktan sonra emekli maaşının yaklaşık üçte birini sokak hayvanlarının bakımı ve beslenmesi için harcamaya başladığını anlattı.

Sokaktaki hayvanlara isim taktığını, sağlık durumlarını takip ettiğini, hepsinin evladı gibi olduğuna işaret eden Kocaşer, şöyle devam etti:

"Komşumun da yardımıyla her gün akşam saatlerinde sokaktaki hayvanlara su ve yiyecek veriyoruz. Caddedeki ağaçların altına ve belirli yerlere kaplar içinde su ve yemek bırakıyoruz. Evimde tavuk ciğeri pişiriyorum. İçine ekmek katıp çorba gibi yapıyorum. Yavru kediler için de tavuk baget alıyorum. Geri kalanı da kuru mama. Kızımdan da maddi destek alıyorum. Onun haricinde esnaf da destek oluyor. Kemoterapi gördüğüm günlerde dahi yaz kış demeden akşamları sokağa çıkıp hayvanlarla ilgileniyorum. Onları elimden geldiği kadar ihmal etmemeye çalışıyorum."

Sağlığı müsaade ettikçe her akşam sokak hayvanları için evinden çıktığını belirten Kocaşer, insanları da bu tür işlere teşvik etmeye çalıştığını söyledi.

Bu konuda başarı da sağladığını dile getiren Kocaşer, "Tek bir insanı bile bir hayvansevere hatta hayvanlara daha vicdanlı davranan birisine dönüştürsem benim için kardır. En azından bir hayvanın hayatta kalmasını sağlarız." dedi.

Kocaşer, sokak hayvanları için kullandığı kaplara sigara izmariti ve çöp atanlardan da duyarlılık beklediğini kaydetti.