BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,80
HABER /  MEDYA

Hem Boğaz'da evim var hem viski içerim hem de...

Gazeteci yazar Hasan Cemal bugünkü yazısında MHP lideri Bahçeli'nin 'şerefsiz' suçlamasına yanıt verdi.

Abone ol

Hasan Cemal Bahçeli'ye ithamlarla dolu içeriği hayli sert bir yanıt verdi. "Hem Boğaz’da evim var, hem viski içerim, hem de HDP’ye oy verdim." başlıklı yazısında yazar, Bahçeli'yi ırkçılıkla ve nefret saçmakla suçladı.

Bahçeli'nin, 'Yazlıklarında yatıp, AKP’nin olmasın diye oyunu MHP’ye vermeyen; ama HDP’yi Meclis’e taşıyan zavallılar, Boğaz’da, yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler' sözleri tartışılmaya devam ediyor.

OLUK OLUK KAN AKITTINIZ DA NE OLDU?

Bahçeli'nin suçladığı grupta yer alan isimlerden Hasan Cemal, T24'deki köşesinde ağır eleştiriler yöneltti MHP liderine. 12 Eylül öncesi Maraş ve Çorum olaylarını hatırlatan yazar, yazısında olay sorular yöneltti:

"Yeniden söz konusu vatansa, gerisi teferruattır cinayetleri için mi?.. Bu kafayla bugüne kadar oluk gibi kan akıttınız da ne oldu? Bu kafayla hapishaneleri doldurdunuz da ne oldu? Darağaçları diktiniz de ne oldu?

FAİLİ MEÇHULLER İŞLEDİNİZ DE NE OLDU?

İnsanoğluna bok bile yediren işkencehaneler kurdunuz da ne oldu? Faili meçhuller işlediniz de ne oldu? Ne oldu, söyleyin bakalım. Memlekete barış mı geldi? Demokrasi mi geldi?"

ASIL BÖLÜCÜ BAHÇELİ

Ağır eleştirilerine devam eden Cemal, asıl bölücünün Bahçeli olduğunu iddia etti. Hedefindeki MHP liderini toplumu kutuplaştırmakla suçlayan yazar, Erdoğan'ın da benzer dili kullandığını ileri sürdü. Eleştiri dozunu düşürmeyen yazar, yazısını işte bu cümlelerle tamamlıyor:

AYAĞINIZI DENK ALIN

"Çantalarında “şerefsizler, kötü adamlar, vatan hainleri” listeleriyle dolaşanlara bir çift sözüm daha var: Ayağınızı denk alın!
Bu ülkede demokrasi ve barışı, özgürlük ve hukukun üstünlüğünü sonuna kadar savunacak, ‘demokrasi bayrağı’nı ellerinden hiç düşürmeyecek çok insan var, hem de çok..."