BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hem Atatürkçü, hem dindar!

Türkiye Müzik Ödülleri törenindeki konuşmasıyla ayakta alkışlanan Kayahan Sözcü gazetesine röportaj verdi.

Abone ol

Kayahan "Gönül sayfamda açık seçik Atatürk ve Türkiye yazıyor" dedi.

''GÖNÜL SAYFAMDA AÇIK SEÇİK ATATÜRK YAZIYOR''

O gece yaşananları anlatan Kayahan , ''Ben kulisteydim ve sahnede neler olup bittiğini bilmiyordum. Konuşmak için sahneye çıkarken benden önce yapılan konuşmaları sordum, "Orhan Gencebay kardeşliği konuştu" dediler. Atatürk konuşulmuş olsaydı, ben konuşmazdım. 35 yıldır Atatürk ve tüm alt kimliklerden oluşan silah arkadaşlarına her konserimde teşekkür ederim. Son Kıbrıs konserimde, gönül sayfamda açık seçik Atatürk yazıyor, Türkiye yazıyor dedim.''dedi.

''HEM ATATÜRK'Ü SEVİYORUM, HEM DİNİME BAĞLIYIM''

'' Orhan Gencebay 'la o gece karşılaştınız mı?'' sorusu üzerine ise Kayahan
''O gece benim söylediklerimle Orhan Gencebay'ın söyledikleri çelişmiyor ki, aksine birbirini tamamlıyor. Ben hem Atatürk'ü seviyorum hem de dinime bağlıyım. İkisi benim bedenimde dövüşmeden yaşıyor. Bu toplumun temelinde Atatürk var, silah arkadaşları var, inançlarımız var. Ama bu temel taşlarıyla fazla oynamamak gerekiyor, bunun kimseye faydası yoktur. Yolu sevgiden geçen herkesle bir gün buluşuruz. 2002'de Bursa'da imam, cemaate 'yolu sevgiden geçen herkesle bir gün buluşuruz'un manasını anlatmıştı.'' diyerek cevap verdi.

''İNANÇLI BİR İNSANIM, PERGAMBERİMİZLE İLGİLİ DE KONUŞACAĞIM''

Kayahan'a ''O gece sahnede "Allah'a emanet olun" dediniz.'' diye hatırlatılınca''Ben hep söylerim bu sözü. İnançlı bir insanım. Şimdi, Kutlu Doğum Haftası başladı ve bu vesileyle peygamberimizle ilgili de konuşmalar yapacağım. Farklı düşünsek de önemli değil, sevgisiz saygısız kalmazsak mutlaka anlaşırız.'' dedi.