BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Helikopter kazasında son iddia!

Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili taslak rapor tamamlandı. Şimdiye kadar duyulmamış bir iddia ortaya atıldı

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili taslak rapor tamamlandı.

Raporda, kazaya helikoptere fazladan binen bir kişinin ağırlığının ve bölgedeki kötü hava şartlarının sebep olduğu imasına yer verildi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne neden olan helikopter kazasını araştıran Meclis Araştırma Komisyonu, taslak raporunu hazırladı.

SON ANDA BİNEN YOLCU

Rapordaki bir ayrıntıya göre, kazaya helikoptere fazladan binen bir kişinin ağırlığının neden olduğu imasına yer verildi. Raporda ,hava aracı pilotu tarafından hazırlanan uçuş planında Çağlayancerit - Kayseri - Erkilet hava meydanı için yolcu sayısı 5 olarak yer aldığı belirtilerek, "Helikopterde Çağlayancerit kalkışında uçuş planı dışında son anda binen yolcu hava aracı kalkışını etkilemiş ve uçuş dokümanlarına göre limit dışı olmasına sebep olmuştur denildi. Taslakta, helikopterin olay günü ve saatinde bulunduğu bölgedeki hava şartlarının uçuşa elverişli olmadığı da vurgulandı.