BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

CHPli Savdan erken seçim tarihi

Başbakan 'seçim yok' diyor ama muhalefet erken seçim için tarih vermeyi sürdürüyor. Son gelen tarih CHP'li Önder Sav'dan...

Abone ol

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, yaşanan sıkıntıların bir erken seçimi işaret ettiğini savunarak, ''Ancak Başbakan ısrarla 'seçimin zamanında olacağını' söylüyor. Siyasette neyin ne zaman, nasıl gerçekleşeceğine başbakanlar değil, seçmenler ve TBMM karar verir'' dedi.

Sav, CHP Mamak İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, partinin geçmişte kalan seçimler kıyaslandığında giderek artan bir oy grafiği bulunduğunu söyledi.

CHP'nin, Mamak'ta yapılacak ilk seçimden birinci parti olarak çıkacağını iddia eden Sav, ülkenin en geç 2011 yılının Temmuz ayında seçime gideceğini söyledi. Sav, ''Yaşanan sıkıntılar bir erken seçimi işaret ediyor. Ancak Başbakan ısrarla 'seçimin zamanında olacağını söylüyor. Siyasette neyin ne zaman, nasıl gerçekleşeceğine başbakanlar değil seçmenler ve TBMM karar verir. Sayın Başbakan istese de istemese de seçim elbette bir gün kapıyı çalacaktır'' diye konuştu.

''Ülkenin büyük bir bunalım içerisinde bulunduğunu'' öne süren Sav, bu bunalımdan kurtulmanın yegane yolunun seçim olduğunu ifade etti.

DEMOKRATİK AÇILIM ELEŞTİRİSİ
Konuşmasında, demokratik açılım çalışmalarına da değinen Sav, şöyle devam etti:
''Aslında bu demokratik açılım çalışmaları bu iktidarın bu yöndeki ilk çalışması değil. Daha önce Başbakanlık Müsteşarlığı görevinde bulunan şimdi de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapan kişinin geçmişteki bazı söylemlerine bakılırsa bir açılım yapılmaya çalışıldığını anlaşılır. Bu ülkede, 'laikliğin yeniden tanımlanması gerektiği' ifade edilmedi mi? İşte ilk açılım çalışmaları bunlardı esasında. CHP, bu ülkede siyaset yaptığı sürece laiklik ilkesini değiştirmeye ya da onu yeniden yorumlamaya hiçbir babayiğidin gücü yetmeyecektir. Bu açılım çalışmaları insanlarda derin yaralar açmıştır. Bu çalışmalar çerçevesinde PKK bir terör örgütü olmaktan çıkarılıp, müzakere örgütü haline getirilmedi mi? Alevi vatandaşların haklarına ilişkin bir çalıştay da düzenliyorlar. Bu çalıştayın sonuçlarına Alevilerin şiddetle karşı çıkacağı açıktır.''