BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hedefi rekor kırmak

Türk boks tarihinin ilk ve tek dünya şampiyonu olma özelliğini elinde bulunduran başarılı boksör Fırat Arslan, şimdi de rekor kırarak dünyad...

Abone ol

Türk boks tarihinin ilk ve tek dünya şampiyonu olma özelliğini elinde bulunduran başarılı boksör Fırat Arslan, şimdi de rekor kırarak dünyada bir ilke imza atmak istiyor.
Yarı ağır sıklette dünyanın en yaşlı şampiyonu olmak istediğini belirten ve iki ay sonra 44 yaşına girecek olan Fırat Arslan, yeniden dünya şampiyonu olabilmek için yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürüyor. 16 Ağustos’ta şu anki Yarı Ağır Sıklet Dünya Şampiyonu Kübalı Yoan Pablo Hernandez ile Almanya’da yeniden dünya şampiyonluk maçına çıkacak olan Fırat Arslan’ın mücadelesi Alman televizyon kanalı ARD tarafından dünya çapında yüzlerce ülkeden naklen yayınlanacak. Stuttgart yakınlarında kendisine ait özel bir antrenman salonunda çalışmalarını hızla sürdüren başarılı boksör, şu an itibarıyla dış dünyayla ilişkilerini kesmiş durumda. Basın danışmanı Vedat Alyaz aracılığıyla açıklamalarda bulunan tecrübeli boksörün konsantrasyonu ise zirveye ulaşmış bulunuyor. Bu şansını çok iyi kullanmak istediğini belirten Arslan, dünya şampiyonu olacağına inandığını bildirirken, dünyanın en yaşlı şampiyonu olarak tarihe geçmek istediğini vurguladı.

VEDAT ALYAZ: “YAŞINA GÖRE FORMUNUN ZİRVESİNDE”
Öte yandan başarılı sporcunun basın danışmanı Vedat Alyaz, bu maçı alabilmek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirterek, “Fırat’ı hiç bu kadar konsantre ve istekli görmemiştim. Yaşına göre formunun zirvesinde. Önüne gelen bu fırsatı değerlendirerek ülkemize bir şampiyonluk daha yaşatmak şu an için en büyük amacı. Son maçında yaşamış olduğu aksilikleri tekrar yaşamamak için her türlü tedbirleri aldık. Rakibimiz dünya çapında dev bir isim. 2011’den beri dünya şampiyonluğunu kimse elinden alamamış ve önüne geleni devirmiş. Bugüne kadar çıktığı 29 maçta tek yenilgisi olan yetenekli bir isim. Ancak ben Fırat’a güveniyorum. Antrenmanlarını gördükçe kendisine olan bu güvenim daha da artıyor. Hedefe tam olarak kilitlenmiş ve müthiş konsantre olmuş durumda. Boksseverleri çok heyecanlı ve çekişmeli bir müsabaka bekliyor. Sürprizlerle dolu olan bu karşılaşmadan başarıyla ayrılacağımıza olan inancım tamdır. Bu arada Fırat Arslan’ın Facebook sayfasının Türkçe’sini de bizzat kendim hazırladım. Okurlarımız oradan güncel haberleri takip edebilirler” şeklinde konuştu.
(İHA)