BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,75
HABER /  DÜNYA

Hedef: İtalyanlara ikinci darbe

UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna namağlup devam eden Trabzonspor, bugün Lazio karşısında alınacak bir zaferle Türkiye’ye çifte mutluluk yaşatmak ...

Abone ol

UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna namağlup devam eden Trabzonspor, bugün Lazio karşısında alınacak bir zaferle Türkiye’ye çifte mutluluk yaşatmak istiyor.
Galatasaray’ın dün Juventus’u yenerek Şampiyonlar Ligi’nde İtalyan takımını saf dışı bırakması ile birlikte, bordo-mavili takımda Roma’da Lazio’yu yenerek İtalyanlara ikinci darbeyi vurmayı planlıyor. UEFA Avrupa Ligi J Grubu son maçında İtalya’nın Lazio takımı ile deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor, rakibiyle liderlik mücadelesi verecek. Grupta 5 maç sonunda 4 galibiyet 1 beraberlik ile 13 puan toplayan Trabzonspor, lider durumda bulunarak 2. tura yükselmeyi garantiledi. Bordo-mavililer 11 puanla 2. sırada yer alan Lazio karşısında bu akşam, grup liderliğini korumaya çalışacak.
Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi’ndeki başarısının en önemli mimarları kuşkusuz Paolo Henrique ve Olcan Adın olarak göze çarpıyor. Trabzonspor’un bu sene Avrupa’da attığı 26 golün 13’üne imza atan Henrique ve Olcan, bu akşam Lazio karşısında bordo-mavililerin en önemli kozu olacak. Henrique bu sene Avrupa’da 8 gole imza atarken, Olcan ise onu 5 golle takip ediyor.
Ayrıca Trabzonspor, Lazio’ya yenilmemesi halinde ilk kez katıldığı UEFA Avrupa Ligi Grubu’ndan 1. olarak çıkma başarısı da gösterecek.
(İHA)