BIST 10.537
DOLAR 32,57
EURO 35,43
ALTIN 2.432,24
HABER /  DÜNYA

Hedef çevre için 310 metrelik gökdelene tırmanmak

Greenpeace üyesi 6 bayan aktivist, petrol ve doğal gaz firmalarının Kuzey kutbundaki faaliyetlerini protesto etmek amacıyla Londra’nın en yü...

Abone ol

Greenpeace üyesi 6 bayan aktivist, petrol ve doğal gaz firmalarının Kuzey kutbundaki faaliyetlerini protesto etmek amacıyla Londra’nın en yüksek gökdeleni Shard’a tırmanmaya başladı.
Aktivistler, sabahın erken saatlerinde güvenlik görevlilerini atlatarak 310 metre yüksekliğindeki 72 katlı gökdelene tırmanmaya başladı. Eylemleri sırasında dağ tırmanışlarındaki ipleri kullanan aktivistler, gökdelenin tepesine çıkarak poster açmayı planlıyor.
Greenpeace’den yapılan açıklamada, "sanatçı ve aktivist" olan üyelerinin, hedeflerine ulaşması halinde, gökdelenin tepesinde Kuzey Kutbu’nun güzelliğini gösteren dev bir poster açacakları belirtildi.
Greenpeace, İngiliz petrol devi Shell’in Londra ofisleri gökdelende bulunduğu için eylem yeri olarak Shard’ın seçildiğini bildirdi.
Açıklamada, "Shell, Kuzey Kutbu’nda petrol araması yapan diğer şirketlere de öncülük ediyor. Alaska ve Rusya’daki arama programları için milyarlarca dolar yatırım yapıyorlar. Dünya genelinde milyonlarca kişi bu faaliyetlere son verilmesini istiyor ancak planlarından vazgeçmiyorlar" diye ifade edildi.
(İHA)