BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,84
ALTIN 2.424,16
HABER /  DÜNYA

Hedef Azeri futbolunu yukarı taşımak

Azerbaycan Süper Lig takımlarından Hazar Lenkeran’ın tecrübeli çalıştırıcısı Mustafa Denizli, "İyi bir alt yapı oluşturabilirsek bu alt yap...

Abone ol

Azerbaycan Süper Lig takımlarından Hazar Lenkeran’ın tecrübeli çalıştırıcısı Mustafa Denizli, "İyi bir alt yapı oluşturabilirsek bu alt yapıdan çıkacak oyuncular sadece Hazar Lenkeran için değil, Azerbaycan futbolu için önemli unsurlar olacaktır" dedi.
Başkent Bakü’de Hazar Lenkeran takımının Başkan Yardımcısı Tuyqun Nadirov ve kulübün basın sözcüsü Hüseyin Cebrayıloğlu’yla kameraların önüne geçen Mustafa Denizli gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tecrübeli teknik direktör Mustafa Denizli Azerbaycan’daki ilgiden ve Lenkeran’da bulunmaktan oldukça memnun olduğunu belirterek, "Dünkü rakibimiz 1. ligde mücadele veriyordu. Her takım gibi, değerli rakip oldu. İlk oyunumuzdaki sonuç bizi iyi etkiledi. Uluslararası transfer gerekirse, yapılacak. Bu dışarıdan da, Türkiye’den de olabilir. Türkiye’de oynamak şansı elde etmeyenler varsa ve burada adapte süreci olmayacaksa, ilk transferlerimiz Türkiye’den olur. İlk aşamada 3. lig maçımızda iyi bir sonuç elde etmeyi hedefliyoruz. Ondan sonraki çalışmalarımız bu 3 maçtan sonra daha sağlıklı bir şekilde görülecek" dedi.
Önceliği altyapıya vereceğini vurgulayan Denizli, "İyi bir alt yapı oluşturabilirsek bu alt yapıdan çıkacak oyuncular sadece Hazar Lenkeran için değil, Azerbaycan futbolu için önemli unsurlar olacaktır" dedi.

"HEDEFLERİME ULAŞACAĞIM"
Hazar Lenkeran takımına Türkiye’den gelen 3. teknik direktör olduğunu ve bu faktörün kendisini rahatsız edip etmediğiyle ilgili soruya Denizli, ”Türkiye’de de çok sayıda antrenör değişikliği oluyor. Önemli olan benim yaptığım çalışmalar. En azından 2 yıl çalıştım. Çoğu ile ortaklaşa yollarımızı ayırdık. Burada ortaya konulan hedeflerime ulaşacağım. Uzun vadeli çalışmaların daha sağlıklı olduğunu biliyoruz" cevabını verdi.

"KUPA MAÇLARINDA HATAYA İZİN VERİLMEZ"
Türkiye Kupası’nda dün yapılan karşılaşmalarda farklı sonuçlar alındığını hatırlatan Denizli, ”Kupa maçlarında sürprizler oluyor. Bu, Azerbaycan’da da böyle. Rakibimizin 1. ligden olması hiçbir şey ifade etmiyor. Kupa maçlarında hataya izin verilemez. Ligde bunun telafisi oluyor. Trabzonspor, Fenerbahçe’nin tur atlayamamaları motivasyonsuzluktandır. Bundan önce Galatasaray da elenebilirdi. Galatasaray 2-0 öndeydi. Toplantıya girdim çıktıktan sonra maçın 2-2 olduğunu ve uzatmaya gittiğini gördüm. Kupadaki hiçbir sonuç sürpriz değildir. Ben takımımı bu konuda duyarlı olduğu için tebrik ediyorum. Rakiplerimizin bu yüzden kim olduğu fark etmiyor. Bu Süper Lig’de devam edecek takımlara çok iyi bir ders olmuştur" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE’DE BÖYLE REKABETİ ÇOK YAŞADIM"
Hazar Lenkeran’ın ezeli rakibi Neftçi ile ilgili düşüncelerini de dile getiren Denizli, "Nefçi’yle ilgili geniş bir bilgi sahibi olamadım. Sürem sadece bu kupa maçına hazırlanmam için yeterliydi. Önemli bir rekabet olduğunu biliyorum. Türkiye’de böyle rekabeti çok yaşadım. Bu heyecanın olması futbolun çok güzel bir yanıdır. Nefçi ve Lenkeran bu ülkenin çok önemli kulüpleridir. Ben de bu rekabete katkıda bulunacağım. Bu rekabetler oldukça lig de güzeldir" diye konuştu.
Yeni takımı Hazar Lenkeran’la ilk maçına çıkan Mustafa Denizli, Azerbaycan Kupasında 1. Lig takımlarından Neftçela karşısından 4-0’lık skorla galip ayrıldı.
(İHA)