BIST 10.922
DOLAR 32,21
EURO 34,98
ALTIN 2.448,38

Hedef 2023 tamamen duygusal!

Hedef 2023’se ülkemiz 2023’ü nasıl karşılayacak, hiç düşündünüz mü?

Hedef 2023’se ülkemiz 2023’ü nasıl karşılayacak, hiç düşündünüz mü?
Mesela kadına şiddet/kadın cinayetleri 2023’de çağ atlamış olacak mı? Alınan caydırıcı önlemlere rağmen diyeceğim ama henüz kesinleşmiş net bilgiler de yok bununla ilgili… Her neyse, Türk kadınının homojen yapısının değişmesi, geleneksel özelliklerin dışına çıkması, erkeğin kafa yapısının yerinde sayması, zorlayıcı ekonomik sorunlar derken şiddet ve cinayet haberleri baş sayfaları süsledi.
2023’de bu sorunların neresinde olacağız sizce ?
Ülkedeki ciddi sorunları es geçip Ortadoğu’nun liderliğine oynayan RTE’nin bu hayalinin ne kadarının gerçek olacağı üzerine tahminler yürütüyor memleketimin engin siyaset uzmanları ama diğer taraftan ülkemiz üzerine oynanan oyunun bir neticesi olduğunu ülkemizin kötü sona doğru hızla yaklaştığını savunanlar azımsanamayacak büyük bir çoğunluk.
Ne dersiniz. 2023’de Ortadoğu’nun lideri Türkiye’mi olacak ?
2023 yılında ülkemizin vizyonu veya hedeflerinden bahsedildiğinde ’’2 trilyon dolarlık ekonomi ile dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girmek, 500 milyar dolarlık ihracat, kişi başına düşen 20 bin doların üstünde milli gelir, ortalama yüzde 7’ler seviyesinde büyüme oranları ve İstanbul’u dünyanın önemli finans şehirlerinden biri yapmak’’ gibi olağanüstü hedefler sıralanmakta.
2023’de eğitim sistemi rayına oturmuş olacak mı sizce?
Nesli kökten değiştirme girişimleri, devlet okulları, özel okullar, imam hatip okulları ve sorunları, üniversiteli işsiz çoğunluk, boş ve eksik eğitim, azınlıkların okullarda mecburi ana dilde ders görmesi vs.
Bu sorunları aşmış olacak mıyız 2023’de?
Üstü kapatılan ’’Ermeni soykırımı(!) ’’ iddiaları, Avrupa’da gitgide büyüyen Ermeni Diasporası, mesela 2015’ de ne şekil alacak, onlar bu iddialardan vaz mı geçecekler? Ve/ya biz bu iddiaları kabul etmek zorunda mı kalacağız?
Ortadoğu liderliğine oynayan başbakanımız bu önemli detayları göz ardı ediyor olabilir mi?
Özellikle Avrupa’da kendi yarattıkları radikal İslamcılarla, İslamofobinin yaygınlaşmasına zemin hazırlayan Avrupa ülkeleri, yaygınlaştırılmaya çalışılan Türk düşmanlığı, Avrupa’daki Türklerin bu anlamda kıskaca alınması, gelecekte yaşanacak olası sıkıntılar, gençlerin gelecek kaygısı…
2023 hedeflerinde bu sorunlarla ilgili çözümler yok mu? Avrupa’da ve dünyada hızla büyüyen İslamofobiye karşı ne gibi yaptırımlar olacak?
Almanya’da neonazi terör çetesi tarafından işlenen seri cinayetler de güvenlik güçlerinin hatalarına her geçen gün bir yenisini ekliyor. Türk Türk’ü öldürür mantığıyla hareket eden Alman polisi, araştırma kapsamında işin ucunda Türk olmayınca soruşturmanın peşini bırakıyor. Diğer taraftan neonazi terör çetesinin DNA’ sından polis teşkilatı çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde PKK terör örgütüne Almanya ve Fransa’dan destek geldiğini açıklayan başbakanımızın, Avrupa’da özellikle Türklere ve Müslümanlara yapılan bu ayrımcılık ve teröre arka çıkan, destek sağlayan Avrupa için 2023’e doğru ne planları var, ben bunu merak ediyorum…
İktidar partisinin 2023 hedeflerine baktığımızda, nasırlaşmış sorunların çözümlerine ilişkin hiçbir ayrıntı göremiyoruz. Zaten son kongre konuşmasında da sorunların çözümleri ile ilgili hiçbir açıklamada bulunulmadı. 2023’e dair hikayeler (!) de görünenler: çılgın kent projeleri, finans ve ekonomi başyapıtları.
Başbakanın geçmişte Davos zirvesinde ’’one minute’’ duygusal çıkışı ve herkesi şaşırtması, yine geçtiğimiz sene, Alman gazetesine verdiği bir röportajda Almanya’da Türkiye’den gelecek ithal eşlerle ilgili sorun çıkaran Alman hükümetine ’’sevginin dili yoktur ’’ diyerek yine duygusal bir çıkışla herkesi şaşırtan sıra dışı başbakanın yerinde şimdi in/cin top oynuyor gibi.
Ben bu duygusal çıkışların yeni dünya düzeninde yer bulacağını, sıra dışı, maneviyatı güçlü, bize ait bir politikacının model olarak alınacağını, üzülerek söylüyorum, hayal de olsa düşünmüştüm.
En son AKP kongresini baştan sona izlemedim elbette, öyle bölüm bölüm baktım. Ve nasıl bir duyguya kapıldım biliyor musunuz? O kongredeki topluluğa ait görmedim kendimi. Başbakanımızın penceremden doğru bulduğum hareketlerini/siyasi yaptırımlarını da yazılarımla birçok kez ifade etmişimdir.
Ama ben neutral(bağımsız) bir görüş olarak, kongredeki topluluğa ait değilim. Ve onlar beni temsil etmiyorlar, bunu çok iyi biliyorum.
Ve 2023’e hedefler de beni zerre kadar ilgilendirmiyor.
Ülkemde; PKK terörüne her gün kurban veriyorsak, bu sorunun üstesinden bir türlü gelemiyorsak, ülkem insanı, ülkeden kaçmanın bir yolunu arıyorsa, zenginle, fakirin arasındaki fark bir uçurumsa, dış siyaset de sadece Ortadoğu baz alınıyorsa, diğer büyüyen tehlikeler göz ardı ediliyorsa, Avrupa’da hala Türk denildiğinde, korku ve memnuniyetsiz bir ifade ile karşılaşıyorsak, ötekileştirilmişsek, yurt içinde çılgın projeler için gün sayarken, İstanbul’da karşıya geçmek hala insanları depresyona sokuyorsa, başörtülü/başörtüsüz tartışması ve bu iki kesimin ikiye bölünmesi, toplumda bir kesimin artık hiçe sayılması, ülke içinde, inancın başa bağlanan bir örtüyle belirlenip, bağlamayanın inançsız ya da yetersiz olma ön görüsü, içerde başörtüsüz olan ötekileşmeye başlarken, yine yurt dışında inancından dolayı dışlanan Müslümanlar ve İslamofobi…Ve Almanya’da Neonazi adı altında, Türkleri tehdit eden, Türklerin evlerini, iş yerlerini sürekli kundaklayan, gitgide büyüyen bir çete ve suni radikal İslamcılar…
Tüm bu sorunlar çözülmedikçe, istersek ekonomide dünya birincisi olalım, 2023’den hiç ama hiç umutlu değilim.