BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,09
HABER /  GÜNCEL

HDP'li Tan Saadet Partisi'ne mi geçiyor? Tan ne dedi?..

HDP'den tekrar aday olmayacağını açıklayan Altan Tan, Saadat Partisi'nin kendisinin de aralarında olduğu dindar, muhafazakâr Kürtlerin bazılarına adaylık teklifinde bulunduğunu belirterek, "Değerlendiriyoruz" dedi.

Abone ol

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Saadet Partisi'nden adaylık teklifi aldığını ve konuyu değerlendirdiğini söyledi. Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu bugün Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada Altan Tan'ın kendi listelerinden seçime girebileceğinin işaretini vermişti. 

Diyarbakır'da seçim sürecinin başlamasıyla birlikte kurulan 'Kürdistani Seçim İttifakı'nda HÜDA PAR ile birlikte HDP'nin de yer almamasını eleştiren Tan, partinin ‘marjinal sol'la işbirliği yapmayı tercih ettiğini belirtti.

SAADET BAZI DİNDAR KÜRTLERE ADAYLIK TEKLİF ETTİ...  Altan Tan, "HÜDA PAR'a da kapıyı kapattı, Kürt ittifakına da kapıyı kapattı. Bu kendi tercihleridir ama doğru olmadı" dedi.  Tan, Saadet Partisi'nden aday gösterileceği iddialarına ilişkin ise şunları söyledi:

"Saadet Partisi dindar, muhafazakâr Kürtlerin bazılarına adaylık teklifinde bulundu. Bana da adaylık teklifinde bulundular. Bu teklifi değerlendiriyoruz. Ama daha son nokta konulmuş değil. Diğer arkadaşlarımızla birlikte bunu değerlendiriyoruz."