BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.467,55
HABER /  GÜNCEL

HDP'den kaçırılan çocuklarla ilgili açıklama

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, PKK'nın kaçırdığı çocuklarla ilgili iktidar ve muhalefete yüklendi.

Abone ol

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında PKK'nın kaçırdığı iddia edilen çocuklara ilişkin açıklama yaptı. Baluken, iktidar ve muhalefetin, çucukları kaçırılan aileleri istismar ettiğini savundu.

'AİLELERİN HAYKIRIŞINI DOĞRU OKUMAK GEREK'

Diyarbakır'da çocukları için eylem yapan ailelerin Kandil'e gitme talebi olması halinde bir engelin çıkacağını tahmin etmediğini belirterek, "Ailelerin haykırışlarını doğru okumak ve yansıtmak gerekiyor. Başbakan, MHP ve CHP ailelerin barış duyguları üzerinden günlerdir istismar kampanyası yürütüyor" dedi.

'İKTİDAR SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMİYOR' 

Baluken, aileleri gösterdiği duyarlılık ve kamuoyuna aktardığı taleplerin siyaset kurumu tarafından farklı şekilde ele alındığını, bugüne kadar Kürt meselesinde çözüm kaygısı taşımayan taraflarca istismar edildiğini savundu. Baluken, "Başbakan, MHP ve CHP ailelerin barış duyguları üzerinden günlerdir istismar kampanyası yürütüyor. Ailelerin, onlara kalıcı barışla ilgili ne yaptığını sormalarını da bekliyoruz. Bu, çok bilinçlik kamp algı yönetimidir. Çözüm sürecinde kendi üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmeyen, hiçbir somut yasayı Meclis gündemine getirmeyen iktidar, kendi kendi sorumluluğunu maskelemeye çalışıyor" dedi.

DAĞDAKİ ÇOCUK SAYISI KAÇ? 

Baluken, bir soru üzerine dağdaki çocuk sayısıyla ilgili verilen rakamların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "Cenevre Antlaşması'nı imzaladıktan sonra PKK'nın 18 yaşın altındakileri geri çevirdiğini, daha önce PKK'ya katılanların geri dönmesi konusunda iknada sıkıntı yaşananlar olduğunu biliyoruz. Bu çocuklara silah verilmiyor, riskli savaş alanlarında bulundurulmuyor, Söylenen bin-2 bin rakamı yok. Bize bahsedilen, onlarca çocuğun olduğudur" karşılığını verdi.