BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

HDP'den hükümete Soma gensoruları!

HDP Soma'da yaşanan facia için ilgililer hakkında TBMM'ye soru önergesi sundu.

Abone ol
HDP, Soma'da yaşanan maden faciasıyla ilgili Başbakan Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik hakkında ayrı ayrı gensoru önergesi verdi.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, düzenlediği basın toplantısında gensoru önergeleri hakkında bilgi verdi. Soma'da yaşanan faciayla ilgili Başbakan'ın siyaseten sorumlu olduğunu savunan Kaplan, "Soma'da en büyük toplu işçi ölümü yaşanmış olup, önlem, denetim ve kurtarma çalışmalarında, sorumsuz davranan hükümetin yetersiz, ciddiyetsiz, baskıcı, sorumluları koruyan, kollayan politikaları nedeniyle Başbakan Erdoğan hakkında gensoru açılmasını istedik" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik hakkında da "yetersiz, ciddiyetsiz, sorumluları koruyan, kollayan politikaları" gerekçesiyle gensoru açılması istendi.

Kaplan, bir gazetecinin, "Soma'daki facianın ardından toplumda istifa beklentisi ortaya çıktı ancak bu beklentinin henüz bir karşılığı olmadı" sözlerine, "Siyaseten sorumlu olanların, erdemli davranarak istifa etmesi gerekirdi. Siyaseten, vicdanen, ahlaken, hukuken gerekirdi. Böyle bir facia karşısında hiçbir şey olmamış gibi davranılmaması gerekirdi" karşılığını verdi.