BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,75
ALTIN 2.412,01
HABER /  GÜNCEL

HDP yine yasal güvence istedi

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, çözüm sürecine ilişkin, “Meclis’in bu süreci yasal güvence altına alınmasına ihtiyaç var” dedi. <br/...

Abone ol

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, çözüm sürecine ilişkin, “Meclis’in bu süreci yasal güvence altına alınmasına ihtiyaç var” dedi.
HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Van’da oturma eylemi yapan 7 bin işçinin işsizlikle karşı karşıya kaydığını söyledi. Maden kazalarının devam ettiğini belirten Tüzel, “Şırnak’ta vatandaşlarımızın isteği iş sağlığı ve güvenliği koşularının yaratılması ve bu şekilde kayıtlı şekilde ocakların çalıştırılması. Orada yapılmak istenen termik santrale karşı bir halk direnişini kırmak için bunu adeta iş, aş taleplerinin kullanılıyor. 7 bin 286 geçici işçi statüsünde toplum yararına çalışma programı çerçevesinde görevlendirilen insanlar 13 Haziran itibariyle işsizler” ifadelerini kullandı.
Çözüm sürecine değinen Tüzel, “Meclis’in bu süreci yasal güvence altına alınmasına ihtiyaç var. Kürt halkı ayakta. Bu yönde iyileştirici yasanın ortaya çıkarılması önemli. Barış’ta ısrar ediyoruz, demokratik yaşama taşınması önemli" dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adaylarını destekleyeceklerini söyleyen Tüzel, “Halkın seçeneğini Çankaya’da oluşturacak üçüncü bir adayı saptamak için sadece HDP olarak değil, bütün halk güçleriyle birlikte aday belirleme süreci içindeyiz. Bu adayımızın ikinci tura kalacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.
(İHA)