BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  GÜNCEL

HDP Samsun milletvekili adayları 2018 YSK isim listesi

SAMSUN HDP milletvekili aday listeleri YSK tarafından incelendi. 26 Mayıs 2018 tarihinde YSK Samsun HDP 27. dönem milletvekili adaylarının geçici isim listesini ilan etmişti. YSK'nın kesinleştirdiği HDP milletvekili aday listeleri 24 Haziran seçimlerinde geçerli olacak.

Abone ol

YSK tarafından HDP Samsun 27. dönem milletvekili aday listesi incelemeden geçirildi. Ön incelemede eksik evrak ya adaylığına engel durumları olan Samsun milletvekili adayları belirlenip HDP'ye düzeltmesi için iletildi. YSK 30 mayıs itibariyle kesinleşen HDP Samsun milletvekili aday listelerini duyuruyor. Bu listeler 24 Haziran 2018 seçimlerinde geçerli olacak.

24 haziranda AK Parti, CHP, HDP, İyi Parti, MHP, Saadet Partisi, Vatan Partisi 87, Hür Dava Partisi 85 seçim çevresinde seçime katılacak. Karara göre, Türkiye genelinde 68 bağımsız milletvekili adayı bulunuyor.

YSK'nın ilan ettiği HDP Samsun milletvekili adayları isim listesi şöyleydi:

HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI : 24 Haziran seçimlerinde hakkında kesinleşmiş ceza bulunan tutuklu isimler tekrar aday gösterilmedi. Bu isimler arasında eski Eş Başkan Figen Yüksekdağ, Ferhat Encü ve Abdullah Zeydan yer alıyor. Selahattin Demirtaş da cumhurbaşkanı adayı olduğu için milletvekilliğine aday gösterilmedi.

Adaylık listesinde öne çıkan isimler arasında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) mağduru akademisyenler, gazeteciler, sanatçılar, Halkların Demokratik Partisi bileşenlerinden temsilciler yer alıyor.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan İstanbul'dan, Sezai Temelli ise Van'dan aday oldu. Parti sözcüsü Ayhan Bilgen yeniden Kars'tan aday olurken, Grup Başkanvekilli Meral Danış Beştaş Siirt'ten aday.

Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu'nun İstanbul olan seçim bölgesi değiştirilerek Ankara birinci bölgeden aday gösterilirken, Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir de yeniden Ağrı'dan aday gösterildi.

2011 yılında OdaTV davasından tutuklanarak bir yıl; Aralık 2016'da da Cumhuriyet gazetesi davasından tutuklanarak 15 aya yakın bir süre cezaevinde kalan gazeteci Ahmet Şık da İstanbul'dan ikinci bölge birinci sıra adayı oldu.