BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hayvan sahiplerine önemli uyarı!

Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'nden hayvancılıkla uğraşanlara önemli uyarı geldi

Abone ol

Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, yetiştiricilerin hayvanlarını küpelettirmesi gerektiğini söyledi.

Birlik binasında bir basın toplantısı düzenleyen Akın, "Tarımsal teknik danışmanlıkla alakalı hizmet yetki belgemizi aldık. 80 tane yetiştiricimize bir teknik danışman tahsis edeceğiz. Önümüzdeki aylar içerisinde de yetiştiricilerimiz teknik anlamda veteriner hekim ve teknisyenlerle teknik danışmanlık hizmeti alacaklar. Tabi ki bu arada bir konuyu dile getirmek istiyorum. Küçük yaşta dişi hayvanlar kesiliyor. Damızlık hayvanlar daha bir doğum yapmadan kesimi yapılıyor. Kolluk kuvvetleri ve cezai işlem uygulayan tarım il müdürlüğünün harekete geçmesi gerekiyou" dedi.

160 bin hayvan küpelendi

Akın, hayvanları küpesiz olan yetiştiricilere cezai işlem uygulanacağını kaydederek, "Malatya'da hayvanların küpelenmesiyle alakalı olarak 160 binin üzerinde hayvanımızı küpeledik. Yüzde 85'ini küpelemiş bulunmaktayız. 66 bin 720 hayvanımızın bu yıl küpesini yaptık. 1 Eylül'den itibaren küpesiz hayvanların hareketlerinde cezai uygulama başladı. Bizde gerekli yazışmalarımızı yaptık. Kesinlikle yetiştiricilerimizin hayvanlarını küpelendirmesi gerekiyor" diye konuştu.