BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Haymana'da tüm tesisler doldu

Ankara`nın kaplıcaları ve termal tesisleriyle ünlü Haymana ilçesindeki tüm otel ve pansiyonlar doldu

Abone ol

Doktor Fatih Mehmet Yorulmaz, Haymana`daki kaplıcaların, insan sağlığına faydası bakımından Fransa`deki Vich kaplıcalarından sonra dünyada ikinci sırada yer aldığını söyledi.

Son yıllarda deniz turizminden başka alternatifler arayan tatilcilerin yeni gözdesi termal tesisler oldu. Hem tatil yapmak isteyen, hemde termal sularından yararlanıp sağlık sorunlarına şifa bulmak isteyen vatandaşların yoğun talep gösterdiği termal kaplıcalar son yıllarda tatilcilerin yeni gözdesi haline gelmiş durumda.

Dünyanın en kaliteli termal sularını barındıran Ankara`nın Haymana ilçesinde Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla tüm termal tesisler ve pansiyonlar doldu. Bayram tatilinde rezervasyon yaptırmak isteyen tatilcilere ancak bayramdan sonraya gün verilebiliyor. Otellerin doluluk oranından memnun olan otel ve tesis işletmecileri son yıllarda termal turizmine talebin gittikçe arttığını belirtiyorlar.

Haymana`da Termal Otel İşletmecisi olan ve aynı zamanda Kalp ve Damar Cerrahisi olan Dr. Fatih Mehmet Yorulmaz, kaplıcalarda bulunan termal suların romatizma, varis, filebit, hipertansiyon, polinevrit, fitilbast, çocuk felci, ostemiyalit, astım, bronşit, guatr, kilye rahatsızlığı, hemoroid, safra kesesi ve karaciğer habtalıklarına, ankilos, egzama ve cilt hastalıkları gibi bir çok hastalığa iyi geldiğini söylüyor. Haymana`daki termal otellerde hastalıklara iyi gelen şifalı suyun bulunduğunu dile getiren Mehmet Yorulmaz, `Haymana`da bulunan termal kaplıca suyu, mineral zenginliği ve insan sağlığına fayda açısından Fransa`daki Vich kaplıcalarından sonra dünyada ikinci sırada yer almaktadır. Her geçen gün kaplıca sularının faydaları daha iyi fark edilmekte ve daha bilinçli şekilde kullanılmaktadır. Son yıllarda tüm dünyada değeri anlaşılan termal sular yönünden ülkemiz çok şanslı bir konumda. Başta dünyaca ünlü Haymana kaplıcaları olmak üzere ülkemizin bir çok yerinde mevcut bulunmaktadır.` dedi.

Termal Kaplıcalarda ayrıca doktor tarafından fizik tedavi uygun görülmesi ve sağlık güvencesinde belirtildiği takdirde termal kaplıca işletmelerdeki sağlık giderleri bağlı bulunulduğu sosyal güvenlik kurumu tarafından karşılanmakta.