BIST 10.274
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.400,45
HABER /  DÜNYA

Hayatta kalabilmek için parmaklarını kesti

ABD'de bir adam ormanda odun keserken ayağını römorka sıkıştırınca kendi imkanları ile böyle kurtuldu

Abone ol

Amerika Birleşik Devletlerinin Colorado Eyaletinde, bir adam ormanda odun keserken ayağını römorka sıkıştırınca hayatta kalabilmek için çareyi ayağını kesmekte buldu.

61 yaşındaki emekli ormancı Jon Hutt kışlık odun için 19 Ağustos'ta ormana gitti. Odun keserken birden hareket eden römorkun üzerine geldiğini gören adam kaçmak isterken sağ ayağının parmakları 6 ton ağırlığındaki römorkun altında kaldı. Kendini bir türlü römorkun altından kurtaramayan Hutt, 30 dakika yardım edecek birini bulmak için bağırdı.

Ormanda tek başına olduğunu anlayan adam, bu şekilde ölüp gideceğini düşünerek, cebindeki 8 cm'lik cep çakısı ile ayak parmaklarını kesip kendisini römorktan kurtardı. Kanını üzerindeki tişörtü ayak parmaklarına sararak durdurmaya çalışan Hutt bu şekilde 40 km araba kullanarak, bir telefon Kulübesine ulaştı ve acil yardım hattından yardım istedi.

Hemen hastaneye kaldırılan Jon Hutt'un parmaklarını yerine dikmek mümkün olmadı. Verdiği röportajda hayatta kalmak için başka çaresi olmadığına dikkat çeken Hutt, 'yaptığımdan pişman değilim' dedi.

Benzer bir olay yine ABD'de yaşanmış. Utah Kantonunda kolu sıkışan Aaron Ralston sağ kolunu keserek hayatta kalmıştı. Bu olay 127 saat adıyla 2003 de filme çekilmişti.