BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

Hayat TV basına tanıtıldı

Kuruluş çalışmaları süren ''Hayat TV'', basın toplantısıyla tanıtıldı. Eylül ayında yayın hayatına başlıyor.

Abone ol

Kuruluş çalışmaları süren ''Hayat TV'', basın toplantısıyla tanıtıldı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde düzenlenen tanıtım toplantısına, çok sayıda gazeteci, yazar, sendikacı, sanatçı katıldı.

Toplantıda Hayat TV'nin kuruluşuna destek verenler adına konuşan Yücel Sayman, Türkiye'de çok televizyon kanalı olmasına rağmen çok sesliliğin sağlanamadığını savundu. Sayman, ''Hayatı çoraklaştıran, çekilmez kılan o ezber tek sesliliğe karşı, halklardan ve insanlardan, adalet ve eşitlikten, barıştan ve kardeşlikten, emekten ve özgürlükten yana bir sese ihtiyaç olduğunu'' belirterek, ''Bu ihtiyacı karşılamak üzere Türkiye'nin ve dünyanın gerçeklerini sunan, hayatımızın tam ortasına kürsü kurup, kamera tutan bir televizyon kanalının kurulması heyecan verici buluyor ve önemsiyoruz'' dedi.

Alman Sol Parti Federal Meclis Milletvekili Sevim Dağdelen de, ''Avrupa'nın değişik ülkelerinden Hayat TV girişimcileri olarak, farklı etnik ve dini kökenlerden gelen insanların kardeşçe yaşayabileceğine, insanca yaşanacak bir dünya için el ele verilmesi gerektiğine inandıklarını'' söyledi.

Avrupa'dan ve Türkiye'den çok sayıda gazeteci, yazar, sanatçı, sendikacı ve kitle örgütü temsilcisinin desteği ile kurulduğu belirtilen televizyonun Eylül ayında yayın hayatına başlayacağı ve Türkçe yayın yapacağı bildirildi. ''Hayat TV''nin uydu üzerinden Avrupa ve Türkiye'nin yanı sıra Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türk Cumhuriyetleri ve Balkanlar'da da izlenebileceği, yayın kapsamında bulunan ülkelerin dilinde de yayın yapmasının planlandığı belirtildi.