BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

’’Hayal ettiğim yerdeyim’’

A Milli Takıma aday kadrosuna ilk kez çağrılan gurbetçi futbolcu Hakan Çalhanoğlu, hayal ettiği yerde olduğunu söyledi. <br/>Ay-yıldızlı eki...

Abone ol

A Milli Takıma aday kadrosuna ilk kez çağrılan gurbetçi futbolcu Hakan Çalhanoğlu, hayal ettiği yerde olduğunu söyledi.
Ay-yıldızlı ekibin Kasımpaşa Kulübü’nün Kemerburgaz Tesisleri’ndeki antrenmanı öncesinde aday kadrosuna ilk kez çağrılan Hakan Çalhanoğlu basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

’’ALMAN MİLLİ TAKIMI’NIN HOCASI BANA BASKI YAPTI’’
Hamburg’un formasını giyen 19 yaşındaki futbolcu Hakan Çalhanoğlu, Almanya adına oynamam için çok baskı yapıldığını belirterek, “Benim hayalim Türkiye için oynamaktı. Her insanın hayal ettiği yerdeyim ve çok mutluyum. Alman taraftalar ’bizim için oyna’ dedi. Soyunma odasında kendi hocam, Alman Milli Takımı’nın hocası bana baskı yaptı. Ben 16 Yaş Altı Takımı’ndan beri buradayım. Kendimi burada çok iyi hissediyorum. Alman milli takımında oynamak istemediğim için buraya geldim” dedi.
Fatih Terim ile çalışacak kendisini heyecanlandırdığını belirten gurbetçi futbolcu, “Fatih Terim Türkiye’de ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çok iyi bir hoca olduğunu gösterdi. Oyuncularla bağlantıları çok iyi. Her zaman onunla çalışmak istemişimdir. Bu hayallerimden biriydi. Bu şansı bulduğum için çok mutluyum” diye konuştu.
Basın mensuplarının performansı hakkındaki soruya ise Çalhanoğlu, kendisine çok güvendiğini ve performansının çok iyi gittiğini belirterek, “İlk maçlar istediğimiz gibi olmadı. Önümüzdeki maçlar iyi bir performans göstermek istiyoruz. İnşallah Romanya ile Macaristan arasındaki maç da berabere biter ve şans yüzümüze güler” şeklinde konuştu.
Alman Milli Takımı’nın çok disiplinli olduğunu belirten Çalhanoğlu, “Birbirleriyle çok konuşmazlar. Burada ise ağabeylerim hemen beni yanına aldı. Bir takımda arkadaşlık çok önemlidir. O olduktan sonra gerisi gelir” dedi.
Basın mensuplarının örnek aldığın kişiler hakkındaki soruya ise Çalhanoğlu, örnek aldığı futbolcuların Nuri Şahin ile Selçuk İnan olduğunu ve ileride hayalinin İspanya Ligi’nde oynamak olduğunu söyleDİ.
(İHA)