BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Obama kongrenin desteğinden emin

ABD Başkanı Obama 'Kongrenin askeri müdahaleyi destekleyeceğine eminim'

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, Suriyeli muhaliflere yardımı arttıracak güçleri olduğunu belirtip, ABD Kongresi'nden Suriye'ye müdahaleye onay kararı çıkacağına emin olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, Kongre'nin Suriye'ye askeri harekat lehine karar vereceğinden emin olduğunu söyledi. Obama, muhalif savaşçıların Esad güçlerini yenmesi için daha kapsamlı bir planı olduğunu da söyledi.

'MÜDAHALE SINIRLI OLACAK'

Beyaz Saray'da bazı milletvekillerini ağırlayan Barack Obama, Kongre'nin hızlı bir şekilde harekatı onaylamasını istedi. Obama, Irak ve Afganistan'daki gibi uzun savaşların tekrarlanmayacağı ve Suriye'ye sınırlı bir harekat düzenleneceği sözünü verdi. Harekatla Esad'ın savaş kapasitesini azaltmayı hedeflediklerini aktaran ABD Başkanı Obama, "Aynı anda muhalefetin kapasitesini yükseltecek daha kapsamlı bir stratejimiz var." dedi.

Başkan Barack Obama, Kongre'de oylanacak tezkere konusunda müzakereye açık olduğu mesajını da verdi. Obama, tek şartının Esad rejimine net bir mesaj verilmesi ve kimyasal silah kullanma kapasitesinin azaltılması olduğunu söyledi.

Bu arada Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez, tezkerenin kabul edilmesini beklediğini fakat üzerinde önemli değişiklikler de yapılabileceğini dile getirdi.