BIST 10.674
DOLAR 32,18
EURO 34,94
ALTIN 2.423,46
HABER /  GÜNCEL

Havutçu ve Avcı maçın ardından ne dedi?

Ziraat Türkiye Kupası'nın ardından teknik direktör Tayfur Havutçu ve Abdullah Avcı basının karşısına geçti

Abone ol

Türkiye Kupası'nı penaltılarla yenerek müzesine götüren Beşiktaş'ta teknik direktör Tayfur Havutçu, uzun süre unutulmayacak bir final maçı oynadıklarını belirterek, tüm oyuncularını kutladı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Havutçu, kupanın kendileri için olmazsa olmazlardan olduğunu ifade ederek, "Uzun küre unutulmayacak bir final oldu. Tüm futbolcularımızı kutluyorum Finale yakışan bir mücadele oldu. Sonuçta penaltılarla kazandık. Penaltı biraz şans işidir. Kupa bizim olmazsa olmazlarımızdandı. Sezon bittiğinde başkanımız Yıldırım Demirören ile görüşeceğimi söylemiştim. Bu böyle de olacak Beşiktaş'ta her zaman transfer olur. İhtiyacımız olan mevkileri biliyoruz ben sezon başından bu yana takımın başındayım. Gerekli raporu veririm. Teknik direktör olarak ilk kupam. Bu bambaşka bir duyguymuş. Çok şükür bana bu nasip oldu" dedi.

BOBO'NUN SON MAÇI

Beşiktaşlı futbolcu Bobo, kupayı aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Zor bir maç oldu saha koşulları bizi çok yordu. Kapanan takımlara karşı oynamak biraz daha zor oluyor. Benim için Beşiktaş'ta sağlık koşulları nedeniyle son maçım oldu. Karşı taraftan bir görüşme talebi olmadı kulüp tarafından şu ana kadar çağırılmadım. Önem açısından bizim son maçımız buydu. Önümüzdeki yıllarda Avrupa kupalarında başarının yollarına bakacağız. Ben bugüne kadar olduğu gibi herkese Beşiktaş'ta kalmak istediğimi söyledim. Benimle bir görüşme olmadı. Bunu artık düşünmüyorum ve beklemeye devam edeceğim" diye konuştu.

Siyah-beyazlı savunma oyuncusu Sivok da "Maçtan önce küçük oğluma söz vermiştim gol atacağıma. Oğluma hediye ediyorum attığım golü. Penaltılarda maçı kazanacağımıza inanıyordum. Bizim için ölüm kalım maçıydı" şeklinde konuştu.

"GURUR DUYUYORUM"

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise maç ile ilgili yorum yapmak istemediğini söyledi.

Avcı, açıklamasında 5 yıldır istikrarlı bir şekilde yollarına devam ettiklerinin altını çizerek, "Ben finale çıkan her iki takımı da tebrik ediyorum. Bugün maçın kaybedeni yoktu. Rakibimizi tabi ki tebrik ederim. Ben oyuncularımla gurur duyuyorum. Bizedestek veren seyirci grubu bizi mutlu etti. Beşiktaş'ı Avrupa kupalarında başarılar diliyorum" dedi.

Takım olarak sevgi çemberi ile bir aile ortamı içerisine örnek olduklarını düşündüklerini belirten Avcı, "Benim hedeflerimde kulübümün de hedeflerimi hiç bitmeyecek. Ben heyecanımı kaybetmeden yoluma devam ediyorum" dedi.

Galatasaray başkan adayı Turgay Kıran'ın başkan olması halinde Abdullah Avcı ismiyle çalışmak istediğini söylemesini de değerlendiren Avcı, "Turgay Kıran'a bana olan duygularından dolayı teşekkür ediyorum. Galatasaray ile ilgili bir teklif şu an itibariyle yok olursa masaya yatırır konuşuruz" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Gökhan Süzen de böyle bir maçtan sonra konuşmanın zor olduğunu söyledi. Gökhan, "Kupanın ucuna dokunabildik ama tutup kaldıramadık Takım arkadaşlarım elinden gelen her şeyi yaptı. Güzel bir ortamda güzel bir maç izlettik" dedi.

Can Arat ise bugün finali kaybettiklerini ancak bu akşamın şampiyonunun kendilerinin olduğunu ifade etti.