BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Havada boşluk yoktur !

Erdal İnönü"nün bir sözüydü bu…

Hükümette görev aldığında bir yurt dışı seyahatte, yine her zamanki gibi önünde bir şeylerle meşgul olurken, uçak hava boşluğuna düşmüştü. Herkes yoğun bir panik yaşarken o hiç istifini bozmamış, aynı meşguliyetine devam ediyordu.

 

Gazeteciler Erdal beye sormadan edemediler,

- Herkes korktu ama siz hiç oralı olmadınız?

O da gazetecilere sordu şaşkın şaşkın ;

- Ne oldu ki?

- Uçak hava boşluğuna düştü…

 

Erdal bey biraz durdu, sonra kısa bir cevap verip yine önünde döndü;

- Havada boşluk yoktur !

 

Orada bir siyasetçi olarak bulunuyordu ama o hep bir bilim adamıydı.

 

Bir gün onu siyasete çekmek istediklerinde, ağzından çıkacak birkaç kelimeyi alabilmek için 48 saat kapısında yattım. Dışarı çıkmıyor, kapıyı açmıyordu. Sonunda kapı aralığından konuşabildim. Siyasete girip girmeyeceğini sorduğumda, o tipik konuşması ile, girmeyeceğini söyleyip hemen kapıyı kapadı.

 

Başkaları yorumlasa siyasetten korktuğunu söyleyebilirlerdi. Ama o, siyasete girmekten değil, siyasete girdiğinde bilimden uzaklaşmaktan korkuyordu. Sonunda kaçar yol bulamadı ve girdi siyasete.

 

Ama o hep bir bilim adamıydı. Siyasetteki misyonunu tamamladığını düşündüğü anda da bir daha geri bakmaksızın çok sevdiği bilim dünyasına geri döndü.

 

Çok özel bir insandı.

İsmet İnönü devlet işleriyle uğraşırken, Erdal bey kendi bilim dünyasında büyümüştü. Siyaset dünyasının onu da kendine benzeteceğini düşünmüştüm. Ama o her zaman saygınlığını ve onurlu kişiliğini korudu, siyaset dünyasına örnek bir kişilik sergiledi.

 

Onurlu kişiliği önünde saygıyla eğiliyorum