BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Hava sıcaklığı düştü kar yağışı başladı meteorolojiden 2 alarm

TÜRKİYE kara kışın etkisine giriyor. Hava sıcaklığı sert bir düşüş yaşadı. Peki 05.12.2017 salı günü için hava durumu tahmini ne diyor, hangi illerde kar yağışı etkili olacak. Meteorolojinin yayınladığı haritalı hava durumu tahmini ve 2 flaş uyarı.

Abone ol

Bugün Türkiye'nin bir çok yerinde balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası ve yağışlar etkili oluyor. Meteoroloji yayınladığı son hava durumu raporunda 2 alarm da geçti. Ordu ve Giresun için verilen ilk alarmda kıyılarda kuvvetli yağmur, yükseklerde çok yoğun kar yağışının etkili olacağı bildirildi. Kar kalınlığının kısa sürede 20 santimi aşabileceği uyarısı bulunuyor. Meteoroloji Batı Akdeniz için de çok kuvvetli fırtına uyarısı yaptı. Peki bugün yani 05.12.2017 salı günü yurtta hava nasıl, hangi illerde kar yağışı var. İşte ayrıntılı hava durumu tahmini;

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Kars, Ardahan, Muş, Diyarbakır, Batman ve Mardin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Isparta ve Malatya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Ordu ve Giresun'un iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı Kuzey, iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Batı Karadeniz, öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların sebep olacağı olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Daha fenası geliyor! 05.12.2017 hava durumu tahmini

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Bolu çevreleri ile Giresun ve Ordu'nun iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm. ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YARIN 06.12.2017 ÇARŞAMBA GÜNÜ HAVA NASIL: Meteorolojinin haritalı hava durumu tahminine bakılıcak olursa asıl kar yağışı yarın yurtta etkili olacak. Bugün bir çok ilde görülen sulu kar yarın yerini yoğun kar yağışına bırakacak.