BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.496,63
HABER /  DÜNYA

Hava İş’ten THY’ye cevap

Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları (THY)’ndan gelen ’toplu sözleşmeyi imzalama’ çağrısına, yazılı açıklama ile cevap verdi. Açıklamada, bu...

Abone ol

Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları (THY)’ndan gelen ’toplu sözleşmeyi imzalama’ çağrısına, yazılı açıklama ile cevap verdi. Açıklamada, bu şartlar altında THY ile masaya oturulmayacağı belirtilirken, "Hava-İş olarak karşılıklı saygı zedelemeden uyuşmazlık maddelerinin kaldığı yerden ve grevin sonuçlandırılmasını sağlayacak bir noktada müzakereye hazır olduğumuzu belirtiriz" denildi.
Hava-İş sendikasının sitesinde yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Bu yazı ile bize yapılan çağrı toplu iş sözleşmesine uyuşmazlık maddeleri çerçevesinde görüşmelerin kesildiği noktadan yeniden başlatılması çağrısı değildir. Yazıda kullanılan üslup ve yaklaşım, hem THY çalışanlarına hem de Hava-İş sendikası tüzelliğine saygı duymayan bir niteliktedir. Bunu reddediyoruz. THY A.O Yönetimi 5 ay önce ilk görüşmede sunduğu teklifleri dayatmaktadır. Bu da kabul edilemez. Hava-İş sendikası olarak çalışan-şirket-ülke yararını değerlendirmek suretiyle, şirketin temsilcisi THY A.O ve işçilerin temsilcisi Hava-İş Sendikası olarak ülkemizde yasalarla tanınan ve çerçevesi çizilen toplu iş sözleşme müzakereleri esaslarında karşılıklı saygı zedelemeden uyuşmazlık maddelerinin kaldığı yerden ve grevin sonuçlandırılmasını sağlayacak bir noktada müzakereye hazır olduğumuzu belirtiriz.”