BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,75
ALTIN 2.395,88
HABER /  GÜNCEL

Hatay'ı bir de onlardan dinleyin!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamada ölü sayısı artıyor. 40'ın üzerinde ölü yüzlerce yaralı var. Her partiden Hatay milletvekili duygularını İnternethaber'e anlattı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Hatay'da meydana gelen patlama sonrası tüm Türkiye yasa boğuldu. Ölü sayısının her geçen dakika artması, yaralı sayısının 100'ün üzerinde olması acılara tuz serpti.

Bazı acıların partisi, grubu yok. Bu acı da onlardan biri. Mecliste bulunan partilerin Hatay Milltvekilleri bu elim olay sonrası duygularını İnternethaber'e anlattı:

Orhan Karasayar AKP Hatay Milletvekili

HOŞGÖRÜ KENTİDİR HATAY

"Şu anda tek bildiğimiz yaralı ve ölü sayıları, biz de çok fazla bir şey bilemiyoruz. İnanın net bir bilgi bilmiyorum. Sadece çok üzgünüz. Ülkemizin huzurunu bozmak isteyenler var. Bizim Hatay'ımız barış, dostluk, huzur ve hoşgörü kenti. Hepimizin başı sağ olsun.

Hasan Akgöl CHP Hatay milletvekili

BUGÜN HATAY'DA DEVLET ÇÖKMÜŞTÜR


"2 yılı aşkın bir süredir bu gergin ortam özellikle Hatay'da sürüyordu. Bizi hiç ilgilendirmeyen Suriye'nin iç işlerine bu kadar burnumuzu sokmamızın ileride başımıza bu türlü işler açacağını defalarca söyledik. Bunları hiç ciddiye almadıkları gibi, "her şey kontrolümüzde, bir şey olmaz, biz gereken tedbirleri aldık" gibi komik açıklamalar yapılıyordu. Halbu ki sınır kevgire dönmüştü, giren çıkan belli değildi. Sınır güvenliği olmayan bir sınır ilinde ve ilçesinde hiçbir güvenlik tedbirinin alınmasının işe yaramayacağını her türlü provakasyonun mümkün olabileceğini defalarca söyledik."

"Bu ülkenin güvenlik güçlerinin, istihbaratının görevi bu olayları önlemektir. Bunu önleyemeyen devlet oturup kendini sorgulamalıdır. Cilvegözü patlamasında bunu tespit edeemdiler, patladıktan sonra kimin yaptığını araştırmaya çalıştılar, aynı hatayı şimdi de yaptılar. Önemli olan olmasan önce bunu önleyebilmek. 4 ya da 5 tane bomba yüklü araç şehir merkezine kadar geliyor ve güvenlik güçleri bunu göremiyor. Hepimizn başı sağ olsun, içler acısı bir durum var. Bugün Hatay'da devlet çökmüştür."

Adnan Şefik Çirkin MHP Hatay milletvekili

SINIR ALİ BABANIN ÇİFTLİĞİ GİBİ


 "Şu anda bölgeye hareket etmek üzereyim. Ölü sayımız son bilgilere göre 40, yaralı sayımız 144. Ben bundan 3 gün önce TBMM'de bir basın toplantısı yaparak, Hatay tehlikelerin üzerinde oturuyor demiştim. Geçen hafta Reyhanlı'da Reyhanlı halkı Türk bayraklarıyla sığınmacıları ve muhalifleri protesto etti sabah 5'e kadar. birkaç gün sonra bu patlamanın Reyhanlı halkına yönelik olması çok manidar. Bu,Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun kendi hayal dünyasındaki sanal hedeflerinin bedelidir. Bizi ne idiğü belirsiz muhalif adı altında bir çapulcu sürüsüyle, koskoca devleti kucak kucağa getirmesinin neticesi bu oalylardır. Sınırlar Ali Baba'nın çiftliğine dönmüş durumda. Hepimizin başı sağ olsun, çok üzgünüz. Ölenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Davutoğlu istifa etmeli. ama bir çağrıda bulunmak istiyorum; Reyhanlı halkı metanetli olmalı. Hiçbir provakasyona gelmemeli. Biz inşallah hep birlikte bu sıkıntıları aşacağız. Halkımızın bu olayı son derece metanetle karşılaması gerektiğine inanıyorum."

Hacı Bayram Türkoğlu AK Parti Hatay milletvekili 

DEVLETİMİZ TÜM HAŞMETİYLE OLAY YERİNDE

"Bugün malesef elim bir hadise yaşadık. Ülke barışını ve huzuru bozmaya yönelik bir saldırı bu. Malesef çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti, çok sayıda yaralımız var. Bu menfur saldırıyı kınıyorum. Bu saldırının arkasında kimler olduğunu devletimiz ortaya çıkaracaktır. Bütün kurumlarımız tüm haşmetiyle oradalar. Araştırılıyor, hangi kaynaktan nerede gelirse gelsin biz Türk Devleti olarak bunun cevabını verebilecek durumdayız. Nefretle kınıyorum, ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum, hepimizin başı sağ olsun...