BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,82
ALTIN 2.406,89
HABER /  DÜNYA

Bizim için çok önemli ve anlamlı maçtı

Beşiktaş, BJK İnönü Stadyumu’ndaki son maçında Gençlerbirliği’ni 3-0 mağlup etti.<br/>Ligin 33. haftasındaki maç sonrasında taraftarlar saha...

Abone ol

Beşiktaş, BJK İnönü Stadyumu’ndaki son maçında Gençlerbirliği’ni 3-0 mağlup etti.
Ligin 33. haftasındaki maç sonrasında taraftarlar sahaya inerek kale fillerini, çimleri ve koltukları söküp hatıra olarak aldı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, İnönü’deki son maçı inanılmaz bir atmosferde oynadıklarını belirterek, “İnönü’de son maç. Sahada da inanılmaz bir takım. Basit oynayan, her işi çabuk yapan, birbirine kenetlenmiş koşu ve pas kalitesi yüksek, sezon başından beri inanılmaz gelişme göstermiş bir takım görüntüsündeydik. Oyuncularımı tek tek kutluyorum. İnanılmaz bir maç izlettiler son maçımızda. Ekonomik konularda bir takım şeylerden sıyrılmış çok daha güçlü çok daha birbirine kenetlenmiş bir takım olmak zorunda. Olursa bu kadronun gelişimine ayak uyduracak oyuncu tercihleriyle bir dönem Beşiktaş’ın 3 yıl üst üste şampiyonluk kazandığı dönemi tekrar yakalayacaktır diye düşünüyorum” dedi.
Beşiktaşlı futbolcu Veli Kavlak ise, önemli bir maça çıktıklarını ifade ederek, “Bizim için çok önemli ve anlamlı maçtı. Kazandığımız için çok mutluyuz. Çok iyi performans gösterdik” şeklinde konuştu.
Beşiktaşlı bir diğer futbolcu Olcay Şahan da, 3 puanı hak ettiklerini dile getirerek, “Karşı takıma hiç bir pozisyon vermedik. Taraftarlarımız Fenerbahçe maçının üzerine biraz daha kattılar bizi çok mutlu ettiler” ifadelerini kullandı.

GENÇLERBİRLİĞİ CEPHESİ
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa ise, eksik oyuncuların çokluğunun sıkıntı oluşturduğuna dikkat çekerek, “Şampiyonlar Ligi’ne katılma hedefi olan, maçı duygusal anlamda da yaşayan bir takıma karşı oynadık. Üst üste koyduğunuzda çok iyi motive olmuş oyuncu grubu vardı. Fazlasıyla eksik olmamız çok ön plana çıktı. Eksik oyuncuların çokluğu bizi sıkıntıya soktu. Özellikle orta sahadaki denge açısından eksikleri hissettik. Özellikle geçtiğimiz sezonda çok fazla oynamamış oyuncuların yorgunlukları fazlasıyla ortaya çıktı. Bugün Beşiktaş iyi günündeydi. Yakaladığı pozisyonları değerlendirdi. Öne geçip, oyunu istedikleri gibi götürdüler” dedi.
Gençlerbirliği futbolcusu Doğa Kaya ise, kötü bir oyun sergilediklerini ifade ederek, “Hem ilk yarı hem ikinci yarı kötü oynadık. Yenilmemiz normaldi. Beşiktaş bizden daha iyi oynadı. Hak ettiği bir galibiyet elde etti” şeklinde konuştu.