BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Hatayda organize işler: 22 tutuklu

Polis Hatay'da organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla 47 kişiyi gözaltına aldı. Bunlardan 22'si tutuklandı.

Abone ol

Hatay'da yapılan operasyonda, organize suç örgütü kurmak ve üye olmak suçlarından gözaltına alınan 47 kişiden 22'si tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Hatay Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ve özel hareket timlerinin katıldıkları İskenderun merkezli operasyonlarda yakalanan ve 4 gün boyunca emniyette ifadeleri alınan şahıslar, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan 47 kişiden 3'ü ilk etapta savcılık tarafından serbest bırakılırken 4 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Dün akşam saatlerinde ifade vermeye başlayan şüphelilerin sorguları bugün akşam saatlerine kadar sürdü. Operasyonu yürüten savcı ve nöbetçi hakim tarafından ifadeleri alınan ve çete lideri olduğu iddia edilen Ali G. ile İlhan A., Yücel D., Murat Ç., Mehmet B., Fatih S., İzzettin G., Enver S., Ergün A., Enver O., Hakkı K., Cem J., Selçuk H., Ahmet K., Bülent Ö., Alpay U., Maria C., Orhan Ö., Halil S., Mahmut Ö., Ahmet V. ve Murat V. tutuklandı. 55 ayrı dosyadan hâkim karşısına çıkan şüphelilerin İskenderunlu iş adamı İzzettin Orhan'ın kaçırılarak öldürülmesi olayına karıştıkları, ilçede ihaleye fesat karıştırma, adam kaçırma, yaralama, haraç almak gibi birçok olaylara karıştıkları iddia edildi.

Zanlılardan biri kadın 22 kişi tutuklanarak ceza evine gönderilirken, aralarında iki polis bir emniyet bekçisi dâhil olmak üzere 18 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.