BIST 9.974
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.433,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hatay'da gerginlik sona erdi

4 polisin şehit edilmesiyle başlayan ve BDP heyetinin ilçeye geleceğinin duyulmasıyla artan gerginlik yerini sükunete bıraktı

Abone ol

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 4 polisin şehit edilmesiyle başlayan ve BDP heyetinin ilçeye geleceğinin duyulmasıyla artan gerginlik yerini sükunete bıraktı.

Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve bazı milletvekillerinin de bulunduğu araç konvoyunun Diyarbakır'a dönmesi Dörtyol'daki vatandaşların sakinleşmesine neden oldu.

Bugün sabah saatlerinde Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'in hassas durumu göz önünde bulundurarak Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) heyetinin Dörtyol ilçesine girmesine izin vermeyeceklerini açıklaması gerginliğe neden oldu. Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da bu açıklamalara tepki gösterdi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Yardımcısı Gültan Kışanak, Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Diyarbakır İl Başkanı Nijad Yaruk, bazı parti meclisi üyeleri ve partililerden oluşan konvoy Dörtyol'a girmeden durduruldu.

Erzin ilçesi yakınlarında durdurulan konvoy dolayısıyla çevrede geniş güvenlik tedbirleri alındı. Adana, Hatay ve Osmaniye karayolu geçici bir süre trafiğe kapatıldı. Yolda mahsur kalan sürücüler de BDPlilere tepki gösterdiler.

Bu arada, Hatay Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsuz, İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak ve İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç da gelişmeleri anı anına takip etti.

Hatay Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, BDP heyetine valiliğin kararını okudular ve geri dönmelerini istediler. Terörle Mücadele Şube Müdürü Cengiz Başer ile görüşen Milletvekili Ayla Akat, amaçlarının provokasyon değil, vatandaşın mal ve can güvenliğini sağlanmasını talep etmek ve Dörtyol'daki vatandaşa ulaşarak dayanışma sağlamak olduğunu söyledi.

Mülki idare amirleri ile yapılan görüşmelerden sonra BDP heyeti kendi arasında toplandı ve Diyarbakır'a dönme kararı aldı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve bazı milletvekillerinin de bulunduğu araç konvoyu, Hatay'ın Dörtyol ilçesine giriş yapmadan Adana-İskenderun otoyolunun Erzin bölümünden döndü. Otobanda bulunan gruptakiler, zılgıt çekip zafer işareti yaparak geldikleri araçlara bindiler. Araçlar daha Diyarbakır'a doğru hareket etti.

TERÖR ÖRGÜTÜ PROTESTO

Geçtiğimiz günlerde 4 polisin şehit edildiği Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bir grup vatandaş, terör örgütünü protesto etti.

BDP heyetinin geleceğini duyan Dörtyollular, güvenlik ekiplerinin uyarılarına rağmen, İnönü Caddesi ve Alparslan Türkeş Parkı ile çevresinde toplandılar.

Vatandaşlar, ''Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'' sloganları attılar ve zaman zaman İstiklal Marşı okuyarak şehitler için dua ettiler.

Kaymakam Hayri Sandıkçı, Emniyet Müdürü Mustafa Yavuzyolcu ve Belediye Başkanı Fadıl Keskin, vatandaşların arasında dolaşarak, sağduyu çağrısında bulundular. Belediye Başkanı Fadıl Keskin, BDP heyetinin ilçeye girmeden dönmesini hayırlı bir karar olarak değerlendirdi.

Öte yandan, BDP heyetinin ilçeye girmeden döndüğü haberinin alınmasının ardından vatandaşlar dağılmaya başladı.

Dörtyol genelinde alınan güvenlik tedbirlerinin özellikle ilçe merkezinde devam ettiği görüldü.