BIST 10.301
DOLAR 32,49
EURO 35,33
ALTIN 2.440,64
HABER /  GÜNCEL

Hastanenin dibinde rezalet

Anne ile 17 aylık bebeğine otobüs çarptı. İkisi de ağır yaralandı. Ama sonrası aksilikler ve rezaletler birbirini izledi.

Abone ol

İstanbul'un Fatih ilçesinde, özel bir halk otobüsünün çarptığı anne ile bebeği ağır yaralandı. Hastaneye 200 metre kala meydana gelen kazada yaralılar önce uzun süre ambulans beklediler. Yaralıların çilesi hastanede de devam etti.

Yaralılar kaldırıldığı hastanede uzun süre kalamadı çünkü biri cihaz arızası nedeniyle, diğeri de yersizlik sorusunu yüzünden başka hastanelere sevk edildiler.

HASTANEYE 200 METRE KALA KAZA
Vatan Caddesi'ndeki Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesine yaklaşık 200 metre uzaklıkta yolun karşısına geçmeye çalışan Seher Gözlemeci ile kucağındaki özürlü 17 aylık bebeği Hakan Gözlemeci, Cemal Özbaş idaresindeki 34 VUV 34 plakalı özel halk otobüsü çarptı.

Kazanın ardından otobüsten inen yolculardan bazıları yolda baygın halde yatan anne Gözlemeci'yi, bazıları da kaldırıma fırlayarak bilincini kaybeden bebeği uyandırmaya çalıştı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, kazanın bilgilerini toplamak isterken yaşlı kadın girdiği şok nedeniyle konuşamadı. Vatandaşların ihbarından yaklaşık 20 dakika sonra Vatan Caddesi Aksaray istikametinde bir ambulans göründü. Vatandaşlar sağlık ekibinin kaza yerine geleceğini beklerken, ambulans yaralının yanından geçerek müdahale etmeden yoluna devam etti.

 

45 DAKİKA AMBULANS

Bir süre sonra Vatan Caddesi Bayrampaşa istikametinden gelen ambulans da kaza yerine gelmeden yoluna devam etti. Kazanın üzerinden yaklaşık 45 dakika geçtikten sonra olay yerine bir ambulans geldi. İlk ambulansın gelmesinin hemen ardından başka bir ambulans daha olay yerine geldi. Kazayı gören vatandaşlar, yaklaşık 45 dakika ambulans beklendiğini belirterek olaya tepki gösterdiler.

Bu sırada sağlık durumu gittikçe ağırlaşan bebek, yoldan geçen bir araca konularak Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Bir süre sonra gözlerini açan anne Gözlemeci'ye, çevredekiler tarafın hastaneye götürülen bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu söylendi.

RÖNTGEN CİHAZI ARIZALI

Anne Gözlemeci, yaklaşık 23 dakika sonra olay yerine gelen ambulansla bebeğinin kaldırıldığı hastaneye götürüldü.

Acil serviste bir süre kontrol altında tutulan anne Gözlemeci, daha sonra röntgen cihazının bozuk olduğu gerekçesiyle Haseki Eğitim Araştırma Hastanesine gönderildi.

YOĞUN BAKIMDA YER YOK

17 aylık Hakan Gözlemeci ise yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı ifade edilerek, hastaneye getirildikten yaklaşık 2 saat sonra Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

BEBEK SOLUNUM CİHAZINA BAĞLANDI
Anne ile bebeğinin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.Bu arada, otobüs şoförü Özbaş'ın da polis ekiplerince gözaltına alındığı belirtildi.

İstanbul'un Fatih ilçesinde halk otobüsünün çarptığı bebeğin beyin kanaması geçirdiği ve solunum cihazına bağlandığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Vatan Caddesi'nde annesinin kucağındayken halk otobüsü çarpan 17 aylık özürlü bebek Hakan Gözlemeci'nin Özel Güngören Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesindeki tedavisi sürüyor.

Beyin kanaması geçirdiği öğrenilen bebeğin normal bir şekilde solunum yapamadığı için cihaza bağlandığı belirtildi. Bu arada, anne Seher Gözlemeci'nin de kaldırıldığı hastanede tedavisinin sürdüğü bildirildi.