BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hastaneler dijital olma yolunda

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, bakanlığın sağlık sektörüne en büyük desteğinin vizyon değiştirmesi olduğunu söyledi.

Abone ol

Sağlık Bakanlığının katkılarıyla Marmara Çalışanlar Federasyonu (MÇF) Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kurulu tarafından ''Sağlık Yönetiminde Gelecek'' ana temasıyla düzenlenen ''Sağlık Yöneticileri Zirvesi 2010'', Grand Cevahir Otel'de başladı.

Prof. Dr. Tosun, açılışta yaptığı konuşmada, daha önce sağlık sektöründe olan kurumlarda, kurum bazlı bir anlayış olduğuna işaret ederek, ''Sağlık Bakanlığı'nın sağlık sektörüne en büyük desteği vizyon değiştirmesidir'' dedi.

Son dönemde özellikle uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programı ile yapılmaya çalışılanın da bir anlayış değişikliği olduğunu ifade eden Tosun, bu anlayış değişikliğinin de yerleşmiş durumda olduğunu kaydetti. Kurum bazlı anlayıştan insan odaklı anlayışa dönüşüm gerçekleştirildiğini de belirten Tosun, ''Sektörde, Bakanlığın başlattığı bu dönüşümle kontrollü rekabetin içine artık üniversite hastaneleri de girdi. Amaç, hastayı daha az yormak, gerekirse sağlık hizmetini evine getirmektir'' diye konuştu.

-MÇF GENEL KOORDİNATÖRÜ UYAR

Zirvede konuşan MÇF Genel Koordinatörü Musa Uyar da, MÇF'nin farklılıkları ortak paydada buluşturup, birlik olmanın sorunluluğuyla geleceğe yol almakta olduğunu belirterek, federasyon olarak sahip oldukları sosyal sermaye ve birikimler ışığında çalışma hayatına pozitif katkılar sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

Uyar, Dijital Hastane Sistemi'nin sağlık hizmeti sunucuları için ulaşılması gereken bir hedef olarak tasarlandığını belirterek, şunları söyledi:

''Hasta bilgilerine her yerden hızlı ulaşım, veri güvenliği, tüm hizmetlerin bilgisayar ortamında yürütülmesi, minimum hata, düşük maliyet, hasta ve çalışan memnuniyeti, teşhis ve tedavide başarı gibi bir çok avantaj sağlayan Dijital Hastane Sistemi'nin bileşenleri ve entegrasyon aşamaları ile en kısa zamanda bütün sağlık kuruluşlarımızda titizlikle hayata geçirilmesini ümit ediyoruz.''

Zirvede daha sonra Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun'un da katılımıyla ''Dijital Hastane'' açılışı gerçekleştirildi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve iki gün sürecek zirve kapsamında düzenlenen oturumlarda sağlık bilişimi, sağlıkta eğitim, sağlıkta kalite, sağlık bileşenleri gibi konular ele alındı.