BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.430,70
HABER /  GÜNCEL

Hanefi Avcı 'o kasetlere' itiraz etti!

Devrimci Karargah Örgütü davasının tutuklu sanıklarından Hanefi Avcı, makam odasında bulunduğu ileri sürülen kasetlere itiraz etti.

Abone ol
 ''Devrimci Karargah Örgütü'' üyesi oldukları ve örgüte yardım ettikleri öne sürülen eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 8'si tutuklu 89 sanığın yargılanmasına devam edildi.
 
İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Volkan Karakuş, Bayram Akdoğdu, Cemal Bozkurt, Ulaş Erdoğan, Fatih Aydın, Okan Duman ve Özgür Dinçer ile 10 tutuksuz sanık katıldı. 
 
Diğer tutuklu sanıklardan ayrı olarak salona alınan ve duruşmada söz alan sanık Hanefi Avcı, örgüte yardım ettiğinin söylendiğini, ama kendisiyle ilişkilendirilen sanığın serbest bırakıldığını belirterek, ''Ben Nejdet Kılıç'a teknik takibi atlatması için tek bir söz söylemedim. Konuşmalarımız dosyada. Takip edildiğini söyleyince, ben de, 'şikayetçi olman gerekiyor' dedim. Zaten o tarihte Kılıç hakkında bir takip kararının olmadığı bir gerçek'' dedi.
 
"ELİNİZDEKİ DELİLLER HUKUKA AYKIRI"
 
Yazdığı kitabın 500. sayfasında belirttiği hususlarla soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiğinin ileri sürüldüğünü, oysa kitapta anlattıklarının tamamıyla kendisiyle ilgili yapılan hukuksuz dinlemelere ilişkin şeyler olduğunu savunan Avcı, şunları söyledi:
 
''Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi de beni hukuksuz bir şekilde dinleyen görevliler hakkında yargılanma kararı verdi. Kişisel verileri hukuka aykırı kaydettiğim ileri sürülüyor. Benim 28 gün önce tamamen boşalttığım odada kasetler bulunmuş. O kasetler bana ait değil. Üstelik arama kararında da makam araması yer almıyor. Şu anda elinizde hukuka aykırı elde edilmiş delil var. Zaten dinlemelerin üzerinden 10 yıl geçmiş. Zaman aşımına giriyor.'' 
 
Savunmasının bitmesinin ardından Avcı, çıkarılırken, diğer tutuklu sanıklar duruşma salonuna alındı. 
 
Burada tutuklu sanıkların, tutuksuz sanıklarla tokalaşmalarına izin verilmedi ve jandarma görevlileri araya barikat kurdu.
 
Söz alan tutuklu sanıklardan Volkan Karakuş, ''Dergide faaliyet yürütmekten başka bir faaliyette bulunmadım. 12 aydır tutukluyum. Yattığım süre 21 aya denk geliyor'' dedi. 
 
ODTÜ'LÜLERE SELAM
 
Tutuklu sanıklardan Fatih Aydın'ın, ODTÜ'lü öğrencilere selam göndererek, ''Yaşasın devrimci ODTÜ'' şeklinde slogan atmasının ardından beyanı sorulan sanık Ulaş Erdoğan da, 3,5 yıla yakın bir süredir tutuklu olduğunu belirterek, ''Devrimci Karargah örgütünün yöneticisi olmakla suçlanıyorum. Bu iddianın asılsız olduğu ortada. Ben devrimciyim. Ama bu örgütün yöneticisi değilim. Olsam aslanlar gibi söylerdim, bedeli neyse öderdim'' dedi.
 
Erdoğan, bu davanın tutuklu sanığı olarak Edirne F Tipi Cezaevi'nde tek başına kaldığını belirterek, Tekirdağ Cezaevi'ne sevk edilmesini talep etti. 
 
Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı 4 Şubat 2013 tarihine erteledi.
 
İDDİANAMEDEN
 
Dava dosyasındaki 4 ayrı iddianamede, tutuklu sanık eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın, ''Devrimci Karargah terör örgütü ve mensuplarına yardım'', ''yargı görevini yapanı etkileme'', ''soruşturmanın gizliliğini ihlal'', ''terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme'', ''ikametinde ele geçirilen ruhsatsız silahlar nedeniyle 6136 sayılı yasaya muhalefet'' ve ''zincirleme şekilde kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme'' suçlarından toplam 23 yıl 4 ay ile 51 yıl 9 ay arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor. 
 
Hanefi Avcı'nın kullandığı telefon hattının sahibi olduğu öne sürülen Nejdet Kılıç'ın, ''Devrimci Karargah terör örgütü üyesi olmak'' ve ''6136 sayılı yasada belirlenen bıçakları izinsiz bulundurmak'' suçlarından 9 ile 18 yıl arasında hapse çarptırılması talep edilen iddianamede, diğer sanıkların da 9 ay ile 300 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılması talep ediliyor. 
 
Dava dosyası, son olarak, ''Devrimci Karargah terör örgütü üyesi oldukları''  iddiasıyla yargılanmaları istenen 14'ü tutuklu 16 sanıkla ilgili açılan dava dosyasıyla birleştirilmişti.