BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.421,97
HABER /  EKONOMİ

Haluk Dinçer Boyner'e rakip çıktı

Dinçer 'Bir gün inşallah başkanlık fırsatı bulurum' sözleriyle ne kadar istekli olduğunu ortaya koydu

Abone ol

Ocak ayında gerçekleştirilecek Genel Kurul ile yeni başkanını seçecek olan TÜSİAD'ın Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer , SKYTURK360'ta yayınlanan CEO CLUB programında açıklamalarda bulundu.

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, kamuoyunda TÜSİAD'ın gücünün zayıfladığına yönelik bir algı olsa da TÜSİAD'ın hala Türkiye'nin en güçlü ve önemli sivil toplum örgütü olduğunu söyledi.

"BİR GÜN İNŞALLAH BAŞKANLIK FIRSATI BULURUM"

TÜSİAD'ın iş dünyasının en saygın kuruluşu olmasının ötesinde, Türkiye'nin en önemli sivil toplum örgütü olduğunu vurgulayan Dinçer, "İş hayatımın ilk yıllarından beri çok takdir ettiğim, çok cesur ve yenilikçi bulduğum bir kuruluştur. TÜSİAD Başkanlığı yapabilirim. Ama bu dönem yapmam mümkün değil. Bu iş yoğunluğuyla yapmam mümkün değil. Ümit ve Arzuhan Hanım bunu çok iyi başardılar. İşlerini ona göre ayarladılar. Ben ise şu anda yaptığım işi bırakamam. Çünkü TÜSİAD Başkanlığı full time iştir. Bir gün inşallah başkanlık fırsatı bulurum. Bunu da gururla yaparım. Ancak şu andaki sorumluluklarım nedeniyle TÜSİAD Başkanlığına hazır değilim. Zaten bu benim dışımda da koca bir grubu ilgilendiren bir karar. Bu kararı tek başıma veremem" ifadelerini kullandı.

"BİZ KENDİ ROLÜMÜZÜ OYNUYORUZ, HÜKÜMET KENDİ ROLÜNÜ..."

Dinçer açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"TÜSİAD'ın gücünü kaybettiğini hiç sanmıyorum. Ama bu konudaki algı değişmiş olabilir. TÜSİAD'ın yayınladığı anayasa raporu hala tüm sivil toplum örgütleri içinde en iyi hazırlanmış rapordur. Ben bunun gibi bir şey görmüyorum. TÜSİAD iş dünyasındaki hiçbir örgütle kıyaslanamaz. TÜSİAD hala son derece etkili olduğunu düşünüyorum. TÜSİAD'ın hazırladığı raporlarının Bakanlar Kurulu'nda, Sayın Başbakan'ın ve Cumhurbaşkanı tarafından da takip edildiğini biliyorum. TÜSİAD'ın gücünün zayıfladığını ilişkin bir algı vardır. TÜSİAD'ın bazen söylediklerine hükümet tarafından gelen olumsuz reaksiyonlar yüzünden kamuoyunda 'Bu TÜSİAD'ı artık hükümet dinlemiyor galiba' şeklindeki bir anlayış, algı olmasına rağmen bu iletişimin bir parçası esasında. Biz kendi rolümüzü yapıyoruz, hükümet de kendi rolünü oynuyor."