BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.443,52
HABER /  EKONOMİ

Halk Leasing tahvillerine yoğun ilgi

Halk Leasing, 19-21 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirdiği tahvil ihracının tutarını gelen talep doğrultusunda artırdı.

Abone ol

Halk Leasing tahvillerine gelen yüksek talep, ihraç tutarını yukarıya çekti

24 ay vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli, değişken faizli ve 75 milyon TL olarak planlanan ihraçta toplam talebin 108 milyon TL’ye ulaşması nedeniyle, tutar 100 milyon TL olarak yeniden belirlendi.

Türkiye’nin öncü ve lider KOBİ Bankası Halkbank’ın bağlı ortaklığı Halk Finansal Kiralama A.Ş., 19-21 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirdiği ilk tahvil ihracında, ihraç tutarını gelen talep doğrultusunda yukarıya taşıdı. 24 ay vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli, değişken faizli ve 75 milyon TL olarak planlanan tahvil ihracı, talebin 108 milyon TL’ye ulaşması nedeniyle 100 milyon TL olarak gerçekleştirildi. Halk Leasing bu sayede getiri oranı benzer vadedeki devlet iç borçlanma senetlerinin getirisi üzerine ek 175 baz puan olarak belirlenen tahvile olan bireysel yatırımcı talebini yüzde 100, kurumsal yatırımcı talebini ise yüzde 90 oranında karşılamış oldu.

YATIRIMCILAR İLGİ GÖSTERDİ

Gerçekleştirdikleri bu tahvil ihracıyla farklı ürün ve hizmetleri müşterilerinin hizmetine sunmaya devam ettiklerini ifade eden Halk Leasing Genel Müdürü Neşe Er, sürece ilişkin şunları söyledi:

“Halk Leasing olarak reel sektöre sunduğumuz finansal kiralama hizmetinin kapsamını ve kaynağını artırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz tahvil ihracına, kurumsal yatırımcıların yanı sıra bireysel yatırımcılar da büyük ilgi gösterdi. İhraç sayesinde temin ettiğimiz kaynağı yatırımların uzun vadeli finansmanına yönelik kullandıracağız.”