BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.439,07
HABER /  MAGAZİN

Halit Ergenç kaybetti!

'Binbir Gece' dizisinin başrol oyuncusu Halit Ergenç davayı kaybetti! Dava...

Abone ol

“Binbir Gece” adlı dizinin başrol oyuncusu Halit Ergenç, düğününde fotoğraf çeken gazeteciye açtığı ceza davasını kaybetti.

Davaya bakan hakim, oyuncu Ergenç’i kamuoyuna mal olmuş, ünlü kişi olması ve dolayısıyla “özel hayata müdahale”nin söz konusu olmadığını belirterek gazeteciye beraat kararı verdi.

Kanal D’de yayınlanan ve reyting rekorları kıran, “Binbir Gece”nin başrol oyuncusu Halit Ergenç, geçtiğimiz Haziran ayında, İstanbul Kanlıca’daki Ajia Otel’de, İzmirli Gizem Ergenç ile hayatını birleştirdi.

Düğün fotoğraflarının basılmış olmasına sinirlenen Halit Ergenç, davetli olarak katılan ve kendisinden izin almadan fotoğraf çekip haber yapan gazeteci Özge İpekçioğulları hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Basın Savcısı, gazeteci İpekçioğulları’nı dinledikten sonra hakkında şikayete bağlı olarak ’Özel hayatın ihlali’ suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Gazeteci savundu

Gazeteci Özge İpekçioğulları ise düğüne gelin olan kız arkadaşının daveti üzerine gittiğini, fotoğraf çekerken herkesin gördüğünü, gazeteci olduğunun da bilindiğini belirterek, haber değeri taşıdığı için konuyla ilgili haber yaptığını söyledi.

Davaya bakan bayan hakim, tek celsede Ergenç’in davasını reddetti. Yargıç, şikayetçi olan Halit Ergenç’in kamuoyuna mal olmuş ünlü bir kişi olmasından dolayı hayatından gelişen önemli bir unsurun haber yapılabileceğini belirtti. Yargıç, bu tür kişilerin hayatlarının bilinmek istenmesini gerekçe gösterip, iddia edildiği gibi özel hayatın ihlal edilmediğini belirtti ve gazeteciye beraat kararı verdi.

SALONA ŞİFREYLE ALINMIŞLARDI AMA..

Fotoğrafları mahkeme konusu olan nikaha, 300 davetli katılmıştı. Nikaha katılanlar kendilerine verilen şifreleri söyleyerek nikah salonuna alındı. Uygulamanın gazeteci girişini engellemek için olduğu belirtilmişti.


kaynak: Vatan