BIST 10.614
DOLAR 32,21
EURO 34,94
ALTIN 2.430,85
HABER /  GÜNCEL

Hakkı Devrim'e radikal suçlama

Radikal 2 Eki'nin yazarı Yıldırım Türker, sütun komşusu Hakkı Devrim'i fena haşladı. Türker, 'itidalini kaybetmek'le suçladığı Hakkı Devrim'e demedik laf bırakmadı.

Abone ol

Radikal 2 Eki yazarlarından Yıldırım Türker, aynı gazetenin yazarlarından Hakkı Devrim'e fena yüklendi. Hakkı Devrim'in bir diğer yazar Nur Çintay'dan ikinci kez "amip" diye bahsetmesi Yıldırım Türker'i çileden çıkardı. Türker, "itidalini kaybetmekle" eleştirdiği Hakkı Devrim'i "saygısızlık" ve "nezaketsizlikle" suçladı:

- Hakkı Devrim'in itidalini kaybedip ikinci kez Nur Çintay'dan 'Amip' diye bahsetmesi kimseyi rahatsız etmiyor mu? Bu saygıdeğer yaşlı adamın dokunulmazlığı mı yoksa Nur Çintay'ın korunmaya değer bulunmamması mı söz konusu? Her iki durumda da tehlikeli bir insanlık halini açık ediyoruz demektir. Ona bahşedilen bu dokunulmazlık, bir emeklilik ikramiyesi olarak sunuluyorta, ayıptır. Öyle bir niyeti olduğu görülmüyor. Çintay'dan hoşlanmayanlar böylesi bir saygısızlık karşısında el ovuşturuyorlarsa, daha da ayıptır. Hazmettikleri dil, dokunulmaz zorbaların hükmettiği bir dünyayı onaylıyor.

Devrim'in aynı metinde nezaketten dem vurabilmesi üstüne diyecek söz bulamıyorum. Nezaket kelimesinin ağza alınabilmesinin asgari şartı nezaketten biraz olsun nasip almışlık olsa gerek. Çintay'ın böylesine şiddetli bir nefreti hak edebilmek için ne yaptığını bilmiyorum. Ama hepimizin gözü önünde uğramış olduğu bunca ağır hakaretin karşılaştığı sessizliği paylaşacak kadar geniş değil benim mezhebim. Ya sizinki?