BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hakkari'de çatışma

Hakkari'de merkeze bağlı Geçimli köyündeki askeri karakola düzenlenen saldırıda altı asker ve iki köy korucusu yaşamını yitirdi.

Abone ol

Hakkari'de merkeze bağlı Geçimli köyündeki askeri karakola PKK tarafından düzenlenen saldırının ardından gerçekleşen çatışmada, altı asker ile iki köy korucusu yaşamını yitirirken, 15 asker ile bir köy korucusu ve beş sivil de yaralandı.

Helikopterlerle Hakkari Devlet Hastanesi ile Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, tedavi altına alındı.

Hakkari Valiliği, çatışmada 12 PKK'lının da etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Saldırı dün gece geç saatlerde, kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Geçimli köyünde bulunan askeri karakola yönelik olarak gerçekleştirildi.

Saldırıda roketatar ve uzun namlulu silahlar kullanıldı.

Resmi makamlar, saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların yakalanması için bölgede karadan ve havadan başlayan operasyon gerçekleştirildiğini açıkladı.

Bu arada, Anadolu Ajansı, saldırının olduğu saatlerde Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü ve Karataş karakollarına da eş zamanlı saldırıda bulunulduğunu aktardı.

Saldırıyla ilgili PKK tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş Nuce TV'ye çatışmalarla ilgili yaptığı açıklamada ölümlerin hesabını Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vermesi gerektiğini söyledi.

Demirtaş, 30 yıldan bu yana ilk defa 15 gündür kesintisiz bir şekilde bir bölgede savaşın yaşandığını söyledi.