BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.487,47
HABER /  GÜNCEL

Hakan Şükür şikayet etti AK Partili vekil...

Mehmet Metiner, bir televizyon programında Hakan Şükür'e sarf ettiği sözlerle, “Basın yoluyla hakaret” ettiği gerekçesiyle ifade verdi.

Abone ol

Dokunulmazlığı 20 Mayıs 2016 tarihinde kaldırılan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, bir televizyon programında Hakan Şükür'e sarf ettiği sözlerle, “Basın yoluyla hakaret” ettiği gerekçesi ile hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Kadir Yılmaz’a ifade veren Metiner, şunları söyledi; “20 Şubat 2014 tarihinde CNN Türk televizyonunda yayınlanan 'Aykırı Sorular' programındaki konuşma sırasında, 'Hakan Şükür bir eleman olarak gelmiştir.

VERİLEN TALİMAT DOĞRULTUSUNDA AYRILIP GİTTİ

Kendisine verilen görevi yapmıştır. Verilen talimat doğrultusunda ayrılıp gitmiştir' dedim. Program sunucusunun sözü üzerine, ‘Paralel yapının bir elemanı olarak gelmiştir’ şeklinde kullandığım ifadeler gerçek durumun tespitine yöneliktir. Daha sonra açılan adli soruşturmalar da haklılığımı ortaya koymuştur.

"SUÇSUZUM"

Sözlerimde hakaret ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama kapsamında hiçbir ifade yoktur. Bu hususta yaşanan olaylar ifadelerimin doğruluğunu ortaya koymuştur. İfadelerimde herhangi bir suç unsuru yoktur. Suçsuzum.”