BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.490,97
HABER /  GÜNCEL

Hakan Fidan ve Hulusi Akar Rusya'daki toplantıda ne istedi?

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan Afrin operasyonu öncesi 18 Ocak'ta Moskova'ya kritik bir ziyaret gerçekleştirmişlerdi. Rus gazetesi Kommersant, kritik toplantıda nelerin konuşulduğunu açıkladı.

Abone ol

Rus gazetesi Kommersant,18 Ocak’ta Hulusi Akar ile Hakan Fidan’ın Moskova’da, Rusya Savunma Bakanlığı’ndaki görüşmelerle ilgili detayları açıkladı.

Rus gazetesi Kommersant, 18 Ocak’ta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Moskova’da, Rusya Savunma Bakanlığı’ndaki görüşmelerle ilgili detayları açıkladı.

BİZİM SURİYE'DE BAŞKA HEDEFLERİMİZ VAR: Kafkassam'dan Fuat Safarov'un, Kommersant'e konuşan Rusya Savunma Bakanlığı yönetimine yakın bir kaynaktan aktardığı habere göre, Türkiye, Afrin operasyonu ile ilgili hedeflerinin nihai ve değişmez olduğuna işaret ederek bu bölgenin (operasyon bölgesi) genişlemeyeceği garantisini verdi.

TÜRKİYE TERÖRİSTLERİ ÇÖKERTMEYİ BAŞARACAK

Rus kaynağın iddiasına göre, Türkiye böylece, “Türkiye toprakları için tehlike arz eden teröristleri çökertmeyi başaracaklarını” söyledi.

SURİYE'DE BAŞKA HEDEFLERİMİZ VAR

Kommersant’a konuşan başka bir üst düzey Rus askeri kaynak ise, Rusya’nın Türk ordusunun operasyonuna karışmaması ile ilgili yaklaşımını şöyle nitelendirdi: “Bizim Suriye’de başka hedef ve görevlerimiz var.”

Afrin'e karadan girmesi görüntülendi

İşte Afrin operasyonunun 12 nedeni Başbakanlık açıkladı...