BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Hain saldırıda 2 asker şehit oldu

Diyarbakır Lice'de meydana gelen hain saldırı sonucunda 2 asker şehit oldu.

Abone ol

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde askerlerin arazi arama tarama faaliyetleri sırasında, PKK'lı teröristler önceden döşedikleri mayını infilak ettirdi. Patlamanın ardından bölgede pusu kuran teröristler, yaya birliklerine ateş açtı. Jandarma Astsubay Ahmet Önder ile Jandarma Uzman Çavuş Nuri Akdemir şehit oldu. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.1.20120801152629.jpg

İLK MÜDAHALE BOŞ BİR ARAZİDE YAPILDI

Hain saldırı sonucu şehit olan Astsubay Ahmet Önder ve Uzman Çavuş Nuri Akdemir'e ilk müdahale çatışma arasında silah arkadaşlarından geldi. Teröristlerin saldırısı ile şehit olan astsubay ve uzman çavuş, silah arkadaşları tarafından boş bir araziye indirilip ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra Diyarbakır'a gönderildi. Şehitlerin yere yatırıldığı bölgede ilk yardım malzemelerinin olması dikkat çekti.

MAYINLI PATLAMA İLE EŞ ZAMANLI

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, saldırının Diyarbakır-Bingöl karayolunun 70. kilometresi Kayacık mevkisinde meydana geldiğini söyledi. Vali Toprak, 'Sürekli yol kesme ve mayınlı saldırıların olduğu bölgede terörist faaliyetlere izin vermemek için yol kesme ve mayınlı saldırılara karşı bir ekip oluşturduk. Bu ekibimiz özelikle teröristlerin yol kesme döneminde bölgede devriye görevi yaparak, halkın huzurunu sağlıyordu. Yine bu görevlerden birini yaparken teröristler tarafından mayınlı saldırıya uğradı. Mayınlı patlama ile birlikte eş zamanlı olarak uzun namlulu silahlarla güvenlik kuvvetlerine saldırı yapıldı. Çıkan çatışmada bir jandarma astsubay ile bir jandarma uzman çavuş şehit oldu' dedi.

HAVADAN VE KARADAN TAKVİYE BİRLİKLER GÖNDERİLDİ

Saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için bölgeye karadan ve havadan takviye birlikler gönderildi. Karadan bölgeye intikal eden birlikler ormanlık alanda kaçan teröristlerin izini sürerken, helikopterler de havadan PKK'lıların muhtemel kaçış güzergahlarını bombaladı. Bölgede sürdürülen operasyon nedeniyle sabah saat 07.00 ile 10.00 arasında 3 saat Diyarbakır-Bingöl karayolu ulaşıma kapalı tutuldu.

ORMANLIK ALANDA SAKLANARAK KUMANDAYA BASTILAR

Görgü tanıklarının ifadelerine göre saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin karayoluna yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan ormanlık alanda durup, askeri aracın geçişinde kumandaya basarak mayını patlattıkları belirtildi. Teröristlerin döşediği mayın ile oturdukları ormanlık alana yer altından çekilen kablo bölgede inceleme yapan güvenlik kuvvetleri tarafından tespit edildi. Ormanlık alanda uzaktan kumanda ile mayını patlatan teröristlerin güvenlik kuvvetlerine hedef olmaması için patlama ile birlikte farklı bölgelerde konuşlandırılan diğer terörist gruplarının askerleri uzun namlulu silahlarla taradığı bildirildi. Görgü tanıkları, çatışma esnasında mayını patlatan teröristlerin bölgeden kaçarak uzaklaştığı ve bir süre sonra bölgede bulunan hayvanların içine karışarak kaybolduğunu söyledi. Öte yandan güvenlik kuvvetleri ile çatışmaya giren diğer teröristlerin de mayınlı saldırıyı yapan teröristlerin kaçmasının ardından ormanlık alandan faydalanarak kaçtıkları belirtildi.

Mayınlı saldırıda bölgede bulunan Kayacık ile Ziyaret köylerindeki ev ve işyerlerinde ise maddi hasar meydana geldi. Ziyaret köyünde bulunan Fis Ova Dinlenme Tesisleri işletmecisi patlamanın etkisiyle birçok camının kırıldığını ve duvarlardaki fayansların düştüğünü söyledi. İşyerinin kullanılamaz hale geldiğini belirten işletmeci, zarardan dolayı işyerini kapatmak zorunda kaldığını ifade etti.