BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hague: Orta Doğu barış süreci tehlikede

İngiltere Dışişleri Bakanı Willam Hague, Arap dünyasındaki muhalif gösterilerin İsrail ve Filistinliler arasındaki barış çabalarına zarar verebileceği uyarısında bulundu.

Abone ol

Kuzey Afrika ve Orta Doğu bölgesinde üç günlük bir tura çıkan İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, uluslararası kamuoyunun dikkatinin tamamen Tunus ve Mısır üzerinde odaklanması halinde, Orta Doğu barış sürecinin daha da yavaşlayacağını söyledi.

İsrail'in Yahudi yerleşimleri konusundaki katı tutumunu eleştiren ve zaman geçtikçe barış yapmanın daha da zorlaştığını belirten William Hague, İsrail'in saldırgan üslup kullanmaktan kaçınmasını istedi; ABD'yi de cesur bir liderlik yapmaya çağırdı

Sosyal paylaşım ortamı Twitter üzerinden Orta Doğu bölgesine ilişkin mesajlar veren Dışişleri Bakanı William Hague, "Orta Doğu barış sürecinde ABD ile İsrail ve Filistinlilerin cesur liderlik göstermeleri zamanı geldi." dedi.

Hague, Ürdün'e giderken yaptığı açıklamalarda, Washington'dan da açık bir görüşme takvimi belirlemesini istedi.

BBC Diplomasi Muhabiri James Robbins, Hague'in, bilerek, İsrail hükümeti ve Beyaz Saray'la arasına mesafe koyduğunu söylüyor.

Hague, turunun ilk durağı olan Tunus'ta, geçici hükümetin önde gelen isimleriyle görüşmeler yaptı ve ülkede demokratik bir yapı oluşturulmasına İngiltere'nin destek verebileceğini bildirdi.

Hague ayrıca geniş bir bölgeyi kapsayacak reform projelerine 5 milyon sterlin tutarında yardım sağlayacak olan "Arap Ortaklık Girişimi"nin başlatıldığını da açıkladı.