BIST 10.379
DOLAR 32,23
EURO 34,99
ALTIN 2.409,75
HABER /  GÜNCEL

Hagi, gözünü lig kupasına dikti

G.Saray'a Türkyie Kupası'nı tattıran Hagi, çok mutlu olduğunu söyledi. Hagi, lig şampiyonluğu için de iddialı konuştu.

Abone ol
Hep doğru karar verdim

G.Saray'a futbolda 100. yılın ilk kupasını kazandıran Hagi, "Çok mutluyum" diyor "Derbide işi ikinci yarıya bırakmadım" diyen Hagi, eleştirileri haksız buluyor.


Lig de bizim olacak
"Finalde Fenerbahçe'yi 5-1 yenerek Türkiye Kupası'nı kazanmak çok güzel bir duygu" diyen G.Saray'ın Rumen hocası, "Uzun yıllar burada görev yapmak istiyorum. Büyük başarılar için taraftarımıza söz veriyorum" dedi. Hagi lig şampiyonluğuna da inandığını belirtti.

Acemi değilim
"Kadro seçimim de, değişikliklerim de yerindeydi" diyen Hagi baskı ve stresin kendisine ekstra güç kattığını da söyledi. Rumen teknik adamı en çok üzen eleştiri ise "Acemi" yakıştırması. Hagi, "Yolun başındayım ama acemi değilim" diye konuşuyor.


***

Arkası gelecek

Kupa zaferi sarhoşu Hagi, "Galatasaray'da uzun süre kalıp görev yapmak istiyorum. Taraftarımıza büyük başarıların sözünü veriyorum" diye konuştu.

Fenerbahçe'ye karşı tarihi bir galibiyet alarak kupayı kaldıran Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, ilk röportajını Pasfotomaç'a verdi. Çarpıcı açıklamalar yapan Hagi sezon sonu ipi göğüsleyeceklerine inandıklarını söyledi. İşte Rumen hocanın anlattıkları:

KOLAY UNUTULMAZ
- Böyle bir galibiyet bekliyor muydun? Böyle farklı bir galibiyet beklemiyordum ama kazanmamız önemliydi. Anlamlı bir kupa kazandık. Bizim ezeli rakibimiz, hatta bir numaralı rakibimize karşı aldığımız bu galibiyet her yönden çok önemli ve beni çok mutlu etti. Hem futbolcularım, hem yöneticilerimiz hem de camiamız için çok güzel oldu. G.Saraylılara böyle bir gece yaşattığımız için ayrı bir mutluluk duyuyorum. Hiç kimse bu geceyi 'Kolay kolay unutmaz' diye düşünüyorum.

- Takımı maça nasıl hazırladın? Rakibimizi çok iyi tanıyorduk, onlar da bizi çok iyi tanıyordu. Bu maça çok iyi hazırlandık. Özellikle maçtan önce planladığımız her şeyi sahaya yansıttık. Bu da beni ayrı mutlu etti. Çok iyi iki takım karşı karşıya geldi. Her takımın kendi artıları vardı. Ama biz onlardan daha iyi oynadık bir de günümüzde olunca bunu başardık.

İLK HEDEF KAZANMAK

- İlk yarı sonunda Ribery ve Necati'yi oyundan aldın. Bu maçı kafanda bitirdiğin anlamına mı geliyor? Bu maça çok iyi hazırlandığımız için ilk 40 dakika çok iyi oynadık, üstün bir performans gösterdik. İlk 40 dakikada 3 gol atıp maçı lehimize çevirdik. Bana göre de bu maç ilk devrede bitti. Tabii ki her maçta 1-2 oyuncu ön plana çıkabilir. Bu normal bir şey. Ama sonuçta benim düşüncem takımın tümü iyi oynadı. Kolektif oynadılar, iyi bir oyun sergilediler. Özellikle ilk 40 dakikada çok dengeli oynadık. Kalecimiz forvetimize kadar herkes üstün bir performans gösterdi. Bizim galibiyetimizin başlıca nedeni de kolektif futbolumuz oldu. Tabi ki her maçta ayrı bir stratejimiz var. Ama her zaman birinci hedef kazanmaktır. Fenerbahçe ile bu sezon iki maç oynadık. İlk maçta 90 dakika boyunca iyi oynamıştık, 1-0 kazandık. Bu maçı daha çabuk lehimize çevirdik. Tabii ki bu da beni çok mutlu etti. Ancak birinci maçta da çok gol pozisyonu girmiştik ancak atamamıştık. Ama bu maçta girdiğimiz gol pozisyonlarının hepsini değerlendirdik.

STRES DE NEYMİŞ!

- Türkiye'de Daum'a dahi sana da acemi diyorlar. Sen bu yakıştırmaları nasıl değerlendiriyorsun? Daum çok iyi bir hoca. Tecrübesi büyük. Teknik direktörlük kalitesini ispat eden bir hoca. Bir çok iyi neticeler aldı. Ben genç bir teknik direktörüm. Kendi artılarım var tabii ki. Oyuncu olarak çok büyük bir tecrübeye sahip olduğumu unutmayın. Antrenörlük kariyerimdeki ilk kupaya bu kadar çabuk ulaştığım için de mutluyum. Benim için ne kadar çabuk bu kupaları kazanırsam o kadar iyi olur. Futbola kendime özgü bir bakış açım var. Özellikle 100. yıl kutlamaları nedeniyle çok büyük bir baskı var takımın üzerinde, herkesin üzerinde. Özellikle bu anlamlı yılda böyle bir galibiyet almak ayrı bir önem taşıyor. Ancak yanlış anlaşılmasın bunu daha önce de söyledim: Ben bu baskıyı ve stresi seviyorum, bana artı bir motivasyon sağlıyor. Oyuncuyken çok yüksek seviyede bir oyuncuydum. Bu stresler, baskılar o zaman da bana çok yardımcı olmuştu. Daum gibi Türkiye'de büyük bir kariyere sahip bir teknik direktöre karşı iki maçta iki galibiyet almak tabii ki beni mutlu ediyor. Acemi kelimesi yanlış seçilmiş bir kelime. Ben antrenörlük kariyerimin başındayım ama acemi değilim. Bu yanlış bir kelime.

KARARLARIM DOĞRU

- Bu maçtan önce sezon sonunda gönderilmen konuşuluyordu. Bu fikirlerde bir değişiklik olmuş mudur? Bu soruya ben cevap veremem. Ben sadece şunu söylüyorum. Ben elimden gelen herşeyi yapıyorum. Çok istikrarlı ve iyi bir takım oluşturmaya çalışıyorum. Herşeyi profesyonelce elimden geldiği kadarıyla yapıyorum. F.Bahçe maçında da görüldü ki, sezon başından beri aldığım bütün kararlar yerinde ve doğruydu. Tüm Türkiye ve tüm dünya derbide ne yapacağını bilen, hedefe ulaşmak isteyen bir G.Saray gördü. Her zaman kazanmayı arzulayan bir takım yarattım. Bu benim için ayrı bir sevinç. Benim açımdan G.Saray kulübü ile ilgili hiçbir problem yok. Ailem gibi sevdiğim ve mutlu olduğum bir yer. Uzun yıllar kalmak istiyorum. Taraftarımıza büyük başarıların sözünü veriyorum. Ardından ülkeme dönüp oradaki misyonumu yerine getireceğim.

İYİ İŞLER YAPTIK

- Başkana üst üste 7 maçı kazanacağınızın sözünü verdiniz. Bu gerçekleşirse şampiyon olacağınıza inanıyor musun? Evet biz başkanımıza elimizden gelen her şeyi yapıp kazanacağımızın sözünü verdik. Kupayı alarak ilk hedefimize ulaştık. Bundan sonra ikinci hedefimize, lig şampiyonluğumuza kilitlendik. Onu da almak istiyoruz. Sonuna kadar da mücadele edeceğiz. Ancak şunu söyleyebilirim, bu sene çok çalıştık ve iyi işler yaptık. Önümüzde çok önemli 3 maç var. Biz bu 3 maçtan 9 puan çıkaracağız. Tabii ki rakibimizin de bizimle oynadığı maçın dışında başka bir maçta puan kaybetmesini bekleyeceğiz.

- Peki Fenerbahçe puan kaybedecek mi? Hagi'nin gücü her zaman inanmak ve motive olmaktır. Ben her zaman inanıyorum ve bunun için hırslıyım ve büyük hedefleri düşünüyorum. Şu anda futbolcular da bu duyguları yaşadığı için çok mutluyum. Biz kendi gücümüze inanıyoruz.

Haber : Yaşar Yalçın
Kaynak :