BIST 10.674
DOLAR 32,18
EURO 34,94
ALTIN 2.423,46
HABER /  GÜNCEL

Haftasonu hava nasıl olacak?

Kar yağdı geçti ama soğuk kalıcı oldu. Haftasonu da hava pek farklı olmayacak. İşte bölge bölge hava durumu;

Abone ol

Haftasonu kapalı ve yağışlı geçecek. Marmara kapalı ve yağışlı, Ege soğuk, Akdeniz güneşli, Doğu Anadolu dondurucu, Karadeniz güneşli olacak.

BAZI KENTLERİN ÜÇ GÜNLÜK HAVA DURUMU

İSTANBUL

ANKARA


İZMİR

SAMSUN

MALATYA

ANTALYA

ADANA

ERZURUM

HAKKARİ



BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara’da haftasonu kapalı ve yağışlı geçecek. Hava soğuk olduğundan, yağışlar hafif de olsa, yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülecek. sıcaklık ayın sonuna kadar 7-8 dereceyi geçemeyecek. Pazar günü Trakya ve yüksek yerlerde kar olasılığı var.

İç Anadolu’da kar yağışının sona ermesi ile yerini dondurucu soğuğa bıraktı, kuvvetli buzlanma ile birlikte sıcaklık gece Sivas’ta -17 dereceye indi ve bölgede sis de başladı. Pazar günü Ankara, Eskişehir ve Konya’da yine kar geçişleri bekleniyor.

Ege Bölgesi’nde hava parçalı bulutlu ve çok soğuk, buzlanma bu bölgede de var. Sıcaklık gece Afyon’da -6 dereceye inecek. Hafta sonu yağış olacak, Pazar günü poyraz kuvvetli eserek, iç kesimlerde yine kara neden olacak. .

Akdeniz Bölgesi’nde hava güneşli, sıcaklık kıyılardan uzaklaştıkça gece 0 derecenin altına iniyor. Bu nedenle hafif don var. Pazar günü Antalya bulutlanabilir. Pazardan sonra sıcaklık biraz yükselecek. Güneydoğu da açıyor, gece sıcaklığı -5 derece. 

Doğu Anadolu’lular dikkat: Hava açtı ve yine dondurucu soğuklar başladı. Sıcaklık Erzurum’da bu gece -24 derece, sonraki günlerde -30 dereceye kadar düşecek., yoğun kar bugün sadece, Van’ın güneyi ve Hakkari de olacak. .

Karadeniz’de hem yağış var, hem de güneş görülmeye başladı. Zonguldak-Sinop ve Samsun’da yağmur olacak, Amasya ve Tokat’a ise kar yağacak. Bolu’da kar yağışı bugün çok hafif. Pazar günü de bölgede yağış var, Rize ve Artvin’de karla karışık yağmur şeklinde görülecek.