BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Haftalarca böcek yediler

Fransız Guyanası’ndaki bir ormanda kaybolan 2 doğa yürüyüşçüsü, haftalarca böcek yiyerek hayatta kaldı...

Abone ol

Fransız Guyanası’ndaki bir ormanda kaybolan 2 doğa yürüyüşçüsu, haftalarca kurbağa, örümcek ve diğer böcekleri yiyerek hayatta kalmayı başardı.

Guilhem Nayral ile Loic Pillois, Approuague nehrinin Grand Kanori noktası ile Saul köyü arasında doğa yürüyüşü yapmak için 14 Şubatta yola çıktılar. Ancak planlanan tarihte dönmemeleri üzerine aileleri 28 Şubatta yetkililere haber verdi.

Perşembe günü bulunan yürüyüşçülerden Pillois, 12 gün sonra Saul’a varmaları gerektiği halde köye ulaşamadıklarını, birilerinin kendilerini bulacağı umuduyla bulundukları yerde beklemeye başladıklarını anlattı.

Pillois, aynı noktada 3 hafta kaldıklarını, üzerlerinde uçan helikopterlerin kendilerini fark etmesi için ağaçları kesip ateş yaktıklarını ancak sonuç alamadıklarını söyledi.

Pillois, bu esnada kurbağa, örümcek, çeşitli böcekler ve ağaç tohumları yediklerini, yakınlarındaki nehir sayesinde de susuz kalmadıklarını anlattı.

Nayral ile Pillois üç hafta bekledikten sonra yeniden yürüyüşe başladılar ancak Nayral’ın kendini iyi hissetmemesi üzerine, yoluna devam eden Pillois nihayet perşembe günü Saul’a ulaştı ve arkadaşına da yardım gönderdi.