BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hafta sonu planı hala yapmadınız mı?

Hafta sonu hava nasıl olacak? Sıcaklıklar ne yönde değişecek? İşte meteorolojiden son tahminler...

Abone ol

İstanbullular güner parçalı bulutlu bir havayla uyandı. Zaman zaman güneşin yüzünü gösterdiği İstanbul'da hafta sonu hava nasıl olacak?

İşte bölgelerde beklenen hava sıcaklık tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz geneli parçalı ve çok bulutlu; Doğu Karadeniz, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Bilecik, Tokat ve Çorum çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; İç Anadolu’nun güneyi (Konya, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Karaman), Akdeniz (Isparta, Burdur, Mersin, Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye, Antalya’nın doğu kesimleri ve Toroslar mevkii), Doğu Anadolu’nun güneybatısı (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl) ile Adıyaman, Diyarbakır, Siirt, Batman, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli (yer yer dolu yağışı ve yağış anında lokal kısa süreli fırtına) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu bölgelerimizde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

MARMARA:Parçalı ve az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Bilecik çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE:Kıyı kesimleri az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya ve Denizli çevrelerinin akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde iç ve doğu kesimlerinde (Isparta, Burdur, Mersin, Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye, Antalya'nın doğu kesimleri ve Toroslar mevkii) yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Konya, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Aksaray ve Karaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Bolu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Tokat ve Çorum çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU:Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Erzincan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.