BIST 10.932
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.451,58
HABER /  GÜNCEL

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Hafta sonu planı yapmadıysanız önce hava duruma bir göz atın...

Abone ol

Meteoroloji hafta sonu beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı. İşte yurtta hava durumu...

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; batı bölgelerimiz ile zamanla ülke genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Sivas ve Yozgat çevreleri ile sabah ilk saatlerde Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Afyonkarahisar, Kütahya ve Bilecik çevrelerinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olmak üzere Antalya'nın batı kıyıları ile akşam ve gece saatlerinde Çanakkale, İzmir, Aydın'ın kıyı kesimleri ve Balıkesir'in batı kıyılarında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; genellikle güney ve güneydoğu yönlerden, Batı Akdeniz Kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat), Güney Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat), Güney Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Antalya'nın batı kıyıları ile akşam ve gece saatlerinde Çanakkale, İzmir, Aydın'ın kıyı kesimleri ve Balıkesir'in batı kıyılarında kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (lokal su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden, Batı Akdeniz Kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat), Güney Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Bilecik çevrelerinin yüksek kesimlerinin sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde (Edremit, Burhaniye, Ayvalık) kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinden itibaren İzmir ve Aydın'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, sabah ilk saatlerde Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege Kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olmak üzere öğle saatlerinde Antalya'nın batı kıyı ilçelerinde (Kemer, Finike, Kumluca, Kaş, Demre) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, batı kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Sivas ve Yozgat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, sabah saatlerinde Ankara, Çankırı ve Eskişehir'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur, sabah saatlerinde iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren iç kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusu başta olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. Yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batısı ve Diyarbakır çevreleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

screen-shot-2013-02-22-at-9.14.45-am.png

screen-shot-2013-02-22-at-9.14.50-am.png

screen-shot-2013-02-22-at-9.14.55-am.png