BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,70
ALTIN 2.395,55
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Güvenlik sağlanmadığı için tankın üzerine çıkmamış!

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, 15 Temmuz darbe girişimini evden takip eden Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım'ın telefonda “Meydanlara inelim” çağrısına Kılıçdaroğlu'nun verdiği “Tamam, insanları çağıralım da onların güvenliğini kim sağlayacak?” yanıt Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç'in gündeminde.

15 Temmuz darbe girişimi gecesini Bakırköy Belediye Başkanı'nın evinde geçirmekle suçlanan Kılıçdaroğlu Kekeç'in hedefindeydi.

Gazeteci Nedim Şener'in 15 temmuz darbe girişimine karşı CHP'nin yeterli destek vermemesine sitem ettiği dünkü yazısına değinen Kekeç, köşesinde Kılıçdaroğlu’nun “darbe olursa tankın üzerine çıkan ilk kişi ben olurum” açıklamasını hatırlattı ve yazısına bu sözlerle tamamladı:

"GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA TANKIN ÜZERİNE ÇIKARILSIN"

"(...)Kemal Bey darbeye Atatürk Havalimanı’nda yakalandı. Ama sözünü tutmadı. Yani tankın üzerine çıkmadı... “Danışmanları” aracılığıyla darbecilere ricada bulundu, tankların çekilmesini sağladıktan sonra VIP salonundan çıkıp Bakırköy Belediye Başkanı’nın Yeşilköy’deki güvenli evine sığındı. Halk sokaklarda ölürken, o ayak ayak üstüne atıp, “güvenli ev”in konforu içinde sabaha kadar televizyondan darbeyi izledi.

Havalimanı’ndaki kontrollü kaçışın görüntüleri ortaya çıktığında Kemal Bey’e sordular: “Hani darbe olursa tankın üzerine çıkacaktınız?”
Şu cevabı verdi: “O zaman tank getirselerdi...”

Bu harikulade cevaptan yola çıkarak, yine “kötü espri” örneği sayılacak bir öneride bulunmak istiyorum:

15 Temmuz’un yıldönümlerinde, bundan sonra, tören alanında bir tank bulundurulsun ve Kemal Bey’in üzerine çıkması sağılansın. Güvenlik önlemleri de ihmal edilmesin tabii...
Çünkü Kemal Bey, ancak bir “mizansenle” darbeye direnebilir!

Ahmet Kekeç'in yazısının tamamı